Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Vocile orașului – Central Park

Perioada

Finanțat prin
Suma solicitată
150.000 lei

„Vocile oraşului - Central Park” reprezintă etapa finală a proiectului început în anul 2019 printr-o serie de ateliere de dans susţinute de reputatul coregraf francez de origine maghiară Pál Frenák, în cadrul cărora au lucrat împreună persoane cu deficiențe de auz și actori.

 

Proiectul îşi propune ca, prin limbajul dansului, să integreze şi să provoace comunicarea în absența cuvântului. Astfel, plecând de la rezultatul artistic și experienţa oferite de atelierele organizate în cadrul proiectului, actorii Teatrului Național și o persoană cu deficiențe de auz selectată dintre participanţii la atelierele Vocile oraşului - Central Park din 2019, lucrează cu coregraful Pál Frenák. Împreună, descoperă punți și modalități de comunicare între limbajul teatrului, bazat pe cuvânt, limbajul coregrafic non-verbal şi universul tăcut al persoanelor cu deficiențe de auz, generând o formulă artistică aparte.

În acest mod, proiectul va prilejui cercetarea unor modalități de a oferi acces persoanelor hipoacuzice acces la viaţa artistică în diversitatea ei şi, implicit, va dezvolta noi categorii de public.

Foto: © Adrian Pîclișan


Distribuie
Este utilă această pagină?