Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Video+Radio+Live

Perioada
1–31 octombrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
75.000 lei

„Video+Radio+Live” este un proiect cultural dedicat performance-ului și adaptării acestuia la noua realitate a contextului pandemic. Proiectul propune o expoziție ce îmbină performance-uri live și video, conținut audio și online, fiind inclusă în programul oficial al Bienalei Art Encounters.

Lucrările de performance-video sunt concepute special pentru mediul video, o schimbare semnificativă a actului performativ care presupune o audiență fizică. Obiectivul camerei devine audiență, transformând modul în care lucrarea este gândită, creată și performată. Ca element inovator, toate performance-urile sunt narate, în timp real, de scriitorul Bogdan Ghiu și transmise live la radio. Astfel, se transcrie o experiență vizuală într-una auditivă fără a se pierde imprevizibilul momentului. Înregistrările audio sunt ulterior transpuse pe un format fix (CD/vinil) și distribuite publicului.

Prin varietatea mijloacelor de diseminare, oferta culturală se adresează tuturor categoriilor de public, inclusiv persoanelor  nevăzătoare, persoanelor cu dificultăți de deplasare sau de a accesa mediul online etc. Hibriditatea experienței performative contribuie la accesibilizarea acesteia pentru o audiență extinsă. Proiectul inovează și prin dimensiunea sa colaborativă, fiind rezultatul unui parteneriat între șase galerii de artă contemporană din București și Cluj, toate active și pe scena internațională: Galeria Catinca Tăbăcaru, Galeria Ivan, Galeria Plan B, Sandwich, Galeria Sector 1, Galeria Suprainfinit.


Distribuie
Este utilă această pagină?