Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

ViceVersa

Perioada
aprilie - decembrie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
247.500 lei

ViceVersa este un proiect de lungă durată al Asociației Culturale Figura Kollective, iar scopul principal este integrarea comunității de migranți din Timișoara prin muzică în fibra culturală a orașului, o asimilare prin cultură. Conștienți de dificultățile pe care această categorie o întâmpină pentru a se de adapta la o nouă societate, în spiritul valorilor europene și al Timișoarei multiculturale, propunem o soluție din sfera artelor. 

Prima etapă constă într-un proces de selecție a migranților cu pasiuni și talente muzicale prin întâlniri de tip jam session. Pe parcursul mai multor luni, acestora li se vor alătura o serie de artiști consacrați pentru a înregistra și produce în cadrul unor sesiuni de studio o serie de piese care ulterior întregului proces vor fi lansate sub forma unui album pe vinil, dar și în mediul online. Albumul va fi promovat și lansat toamna acestui an prin 2 evenimente: în Capitala Europeană a Culturii Timișoara și în capitala Uniunii Europene, Bruxelles.

Evenimentele de lansare vor reprezenta încununarea unor luni de muncă creativă, de producție muzicală, adaptată stilului și specificului culturii fiecărui participant în proiect. Scopul este realizarea unui produs cultural inedit, care va oglindi diversitatea Timișoarei, dar și va da voce comunităților de migranți stabilite în oraș, oferindu-le o platformă de recunoaștere unde își pot afirma specificul prin apartenența la o societatea inclusivă care îmbrățișează diverse forme de manifestare culturală.


Distribuie
Este utilă această pagină?