Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunitate
Sesiunea 2022

Upgrade My City

Perioada
iunie - noiembrie 2022
Suma solicitată
150.000 lei

Orașul este casa vieții noastre, locul în care ne naștem, învățăm, depășim provocările tinereții, evoluăm  personal și profesional, ne construim casa și familia, ne bucurăm de momentele petrecute alături de cei dragi și trăim o viață cu sens și la vârsta seniorității. Orașul este casa vieții noastre în măsura în care noi,  cetățenii, suntem parte din călătoria (progresul) lui. "Orașele au capacitatea de a oferi ceva pentru toată lumea, doar pentru că și numai atunci când sunt create  de toată lumea.", spune Jane Jacobs, autor, teoretician si jurnalist care a influențat fără echivoc modul în  care gandim dezvoltarea orașelor. 

Strategia de Smart City a orașului Timișoara clarifică cele 3 etape de evoluție a orașelor inteligente, stadiul și inerent modul de gândire vizat de Timișoara este cel în care orașul este co-creat de către  cetățeni (stadiul 3.0). "Acest model de gândire este reprezentat de noua generație de orașe inteligente,  orașe preocupate de echitate și incluziune socială, respectiv implicarea extinsă a cetățenilor în conturarea  investițiilor." Upgrade My City dezvoltă procesele, instrumentele și competențelor prin care Timișoara devine un model  pentru alte comunități locale, un model în care administrația publică și societatea civilă co-crează  oportunități pentru ca cetățenii să poată fi implicați în deciziile publice privind calitatea vieții și dezvoltarea  comunității.  

Programul este dedicat profesioniștilor și facilitatorilor locali, care vor lucra împreună pentru a obține, ca și comunitate, sustenabilitate și dezvoltare continuă, riguroasă, măsurată, bazată pe date și metodologii deschise. Principiile care definesc identitatea asociației și a programului Upgrade My City sunt inspirate de principiile open source, open innovation, open data și open governance, care vizează în mod direct, explicit: transparența, incluziunea, participarea, asumarea responsabilității, dezvoltarea sustenabilă și dezvoltarea de capacitate de execuție a stake-holderilor (administrație publică locală, profesioniști urbani, societate civilă, organizații neguvernamentale cu interese în dezvoltarea urbană sustenabilă și inteligentă, mediul academic).


Distribuie
Este utilă această pagină?