Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Timișoara I Guitar Friendly City

Perioada
aprilie - octombrie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
555.000 lei

Timișoara I Guitar Friendly City este un proiect de artă participativă cu triplă dimensiune: artistică, culturală, educațională. Dezvoltat de Asociația Culturală Play și implementat în parteneriat cu 10 instituții și organizații din Timișoara și alte 3 țări europene, proiectul se va  desfășura în Timișoara, în perioada iunie-octombrie 2023, încheindu-se cu evenimentul central Timișoara Guitar Meeting în toamna anului 2023, mai precis în 6-8 octombrie 2023.  

Proiectul utilizează inovativ patrimoniul muzical folk-rock și efervescența multiculturală a Timișoarei pentru a face arta interpretativă la chitară mai atractivă pentru copii și tineri și pentru a dezvolta și implica publicul larg. Construit pe trei piloni (învățare, activare, exprimare), cu  activități specifice care se succed și se amplifică, Timișoara – Guitar-Friendly City propune  acțiuni de intervenție, mediere culturală și învățare non-formală, pentru construirea  unei identități-umbrelă a orașului care leagă moștenirea multiculturală de dimensiunea europeană, prin intermediul muzicii, respectiv chitară și cultura folk-rock. 

Timișoara I Guitar Friendly City invită publicul timișorean, dar și grupuri de artiști și chitariști din Timișoara/România, Ungaria, Serbia și UK, să exploreze forme diverse, invită la dialog și fuziune interdisciplinară (dans, pictură, artcraft, muzică). De la serenade urbane în școli și cartiere, ateliere de rock, până la un concert-manifest cu 400 de chitariști din 4 țări, concerte ale trupelor de tip garage band și  recitaluri ale unor trupe consacrate din România. Toate aceste vor avea loc în zona centrală a orașului.


Distribuie
Este utilă această pagină?