„Strada Fără Nume” este un program cultural creat cu scopul de a dezvolta abilitățile de lectură publică ale poeților sub forma de spoken word, precum și de a populariza acest gen creativ către tipuri diverse de public nou. Proiectul dezvoltă un mod performativ de a populariza poezia în spații publice, sub forma unor performance-uri. Contribuie la apropierea de poezie a publicului general, cu ajutorul muzicii. Se creează astfel un spațiu de interacțiune intre public și poeți, în contextul în care această scenă are un potențial puțin exploatat în România.
Proiectul aduce laolaltă patru organizații cu experiențe diferite și complementare: Centrul Cultural PLAI (producție de eveniment și dezvoltare de public nou); Librăria La Două Bufnițe (ecosistem de tineri poeți români, cunoașterea scenei naționale de poezie contemporana); Tongue-Fu (unul dintre cele mai relevante proiecte de spoken word din Marea Britanie); AMBASADA (living lab cu experiență în instrumente de co-creare, folosirea și valorificarea spațiului urban, formare de comunități și experiență în monitorizare și evaluare).
„Strada Fără Nume” cuprinde 4 ateliere de spoken word performance, 4 seri de coproducție interdisciplinară, 4 artist talks (întâlniri de feedback și schimb de idei intre poeți/muzicieni și public), 1 festival cu 6 performance-uri, 4 evenimente pop-up de spoken word în cartiere mărginașe.