Strada Fără Nume este un proiect care susține cercetarea artistică și dezvoltarea abilităților artiștilor prin activități de coproducție, cooperare, interdisciplinaritate și schimb de experiență în domeniul muzical și literar, precum și de mediere și incluziune culturală. Proiectul propune activarea spațiului liber urban, aducând muzica jazz și poezia performativă în piețele centrale, spații alternative și în cartierele Timișoarei. Activitățile proiectului vor include: Cinci zile de ateliere educaționale interdisciplinare de dezvoltare a abilităților de lectură publică ale tinerilor poeți români susținute de mentori din Marea Britanie; 3 jam sessions cu muzicieni și poeți români, și 5 evenimente de tipul show-case în cartiere ale orașului (Iosefin, Fratelia, Elisabetin, Fabric, Freidorf) care vor fi înregistrate video; o școală de vară de muzică de 5 zile dedicată tinerilor muzicieni de jazz susținută de profesori de la Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance și BIMM Institute London și care se desfășoară la Facultatea de Muzică din Timișoara; un Jazz Club unde participanții școlii de vară susțin concerte și jam sessions deschise publicului în Comenduirea Garnizoanei Timișoara (Piața Libertății); 3 masterclass-uri a artiștilor (headlineri) invitați la Festivalul JAZZx care vor susține sesiuni de transfer de know-how, vor împărtăși din procesul lor creativ, vor povesti cum au reușit ca muzicieni profesioniști. Activități de mediere culturală pentru publicul timișorean
Proiectul este inițiat de Centrul Cultural PLAI ca extensie a Festivalului JAZZx, partenerii principali de proiect fiind Tongue FU din Marea Britanie, Facultatea de Muzică din Timișoara, Asociația Tribul Artistic, Librăria Cărturești, Biblioteca Județeană Sorin Titel. Strada Fără Nume reprezintă o extensie strategică a Festivalului JAZZx și este construit în jurul unor componente esențiale, precum susținerea cercetării artistice și dezvoltarea abilităților artiștilor, creșterea organică a scenei de poezie performativă (spoken word) din România și explorarea unor colaborări și contexte de învățare pentru generațiile tinere de muzicieni. În egală măsură, proiectul folosește spațiul urban ca scenă, astfel consolidând relația cu publicul cunoscător, dar și deschiderea și vizibilitatea către publicul nou.
Proiectul se axează pe: formarea artiștilor printr-o abordare de coproducție, cooperare, interdisciplinaritate și schimb de experiență în domeniul muzical și literar, prin atelierele de spoken word pentru tineri poeți români și prin școala de vară de muzică jazz pentru tineri instrumentiști susținute de mentori și profesori din Marea Britanie; dezvoltarea publicului prin prezentarea rezultatelor atelierelor de spoken word și a școlii de vară de jazz în spațiul public central și periferic al Timișoarei; cooperare și colaborare locală, națională și internațională între artiști locali și naționali cu artiști internaționali în cadrul școlii de vară și a atelierelor. Domeniul muzical și literar din Timișoara este racordat la evoluțiile din plan european. Proiectul își propune să formeze o întreagă generație de tineri artiști al căror drept de exprimare și simțiri să primească o scenă și o platformă pe care să își prezinte ideile și talentul. Strada Fără Nume creează această platformă de expresie artistică pe scena locală și națională și se promovează poeți și muzicieni români. Proiectul merge dincolo de promovare, la o formă de artă complexă, un mod de expunere multidisciplinar și colaborativ între artiști și îi invită pe aceștia să-și găsească forma de expresie devenind vocea unei generații.