Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

StorySeed

Perioada
septembrie - decembrie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
249.999 lei

StorySeed este un proiect adresat publicului din România pentru a încuraja adoptarea la nivel local a artei povestirii (storytelling) ca mod de expresivitate în spațiul artistic și educațional. StorySeed va crea o punte între artiști - copii - profesori pentru a contribui la formarea unei platforme de colaborare pentru exprimarea liberă a tinerilor în procesele de educație. Punem accent pe folosirea limbii sau limbajului de exprimare potrivite (se vor interpreta povești în 9 limbi, vor exista ateliere de exprimare în 10 discipline artistice), astfel încât fiecare tânăr să poată explora exprimarea în limba/limbajul cel mai familiar. 

StorySeed este un proiect de colaborare între instituții de învățământ și ONG-uri timișorene care și-au propus să exploreze, să dezvolte și să pună în valoare expresivitatea orală a tinerilor, atât în limba maternă dar și în limbi străine. Acest mini-ecosistem este consolidat de expertiza partenerilor din domeniul artistic precum Tekergő Meseösvény (Ungaria) și AtelierR de cuvinte (România), iar din zona educațională, Tweemonds (Olanda). Experții vor împărtăși din practicile lor în întâlnirile care vor avea loc și la care vor fi prezenți peste 200 de tineri artiști și profesori

Elementul central al StorySeed este festivalul internațional de storytelling și învățare experiențială care va avea loc în toamna acestui an. Timp de patru zile, vor avea loc sesiuni de storytelling pentru copii și tineri susținute de 13 artiști din care 8 internaționali, o reprezentație pentru adulți, sesiuni de exprimare prin diferite limbaje artistice pentru copii și de formare în învățare experiențială pentru profesori. Vor avea loc și evenimente mai mici locale de activare a rețelei de Ambasadori ai Artei Povestirii, precum și constituirea de cluburi locale de Arta Povestirii/Storytelling reunite în jurul concursului Young Storyteller of Timișoara. 


Distribuie
Este utilă această pagină?