Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunitate
Sesiunea 2022

Stop risipă!

Perioada
iunie - noimebrie 2022
Suma solicitată
70.987 lei

Stop risipă! își propune dezvoltarea unei comunități responsabile, conștiente de importanța  trecerii spre o economie circulară, preocupată de utilizarea responsabilă a resurselor. Totodată, prin intermediul proiectului dorim să atragem atenția cu privire la impactul negativ pe care îl are  risipa alimentară, atât din punct de vedere social, economic și al mediului. Prin activitățile proiectului, ne adresăm unui public eterogen, format din tineri, cadre didactice,  consumatori, antreprenori locali, mici producători, persoane din grupuri vulnerabile etc. Proiectul va  permite socializarea și conectarea inter-generațională și între diverse categorii sociale, precum și  conectarea timișorenilor la teme globale. 

Activitățile propuse au rolul de a inspira comunitatea locală și de a crea conexiuni între diferite inițiative  existente la nivel local implicate în economia circulară. Atelierele educaționale se vor desfășura într-o  manieră interactivă și practică, vizând dezvoltarea unor contexte de învățare experiențială, dezvoltarea și  consolidarea unor comportamente responsabile. Campania publică pe care o vizăm urmărește creșterea  nivelului de informare privind cadrul legislativ din România și încurajarea agenților economici de a dezvolta  programe de reducere a risipei alimentare.

Asociația Intersect Timișoara, înființată în anul 2021, este o întreprindere socială, atestată de Agenția  Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, cu obiectivul de reducere a pierderii și risipei  alimentare. Prin activitatea noastră urmărim salvarea hranei considerată fără valoare comercială sau cu  valoare comercială redusă, dar care încă are valoare nutritivă, făcând-o accesibilă, în condiții demne,  persoanelor din grupuri vulnerabile și beneficiarilor de servicii sociale. Organizația pregătește lansarea în  luna Mai 2022 a unui spațiu multifuncțional care să servească misiunii de promovare a unei economii  sustenabile, de educare privind risipa alimentară și salvare a hranei cu termen scurt de valabilitate. Spațiul va avea rolul de a lega punți între persoane din categorii sociale diferite, de a inspira comunitatea în vederea  adoptării unui mod de viață sustenabil și a reprezenta un loc de achiziții responsabile și solidare. Spațiul  este situat în Zona Modern, Calea Dorobanților. Proiectul nostru se încadrează la domeniul Mediu și calitatea spațiului urban, promovarea principiilor economiei circulare și de utilizare responsabilă a resurselor.

 


Distribuie
Este utilă această pagină?