Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
2022

Stop Cyber/Bullying!

Perioada
septembrie - noiembrie 2022
Suma solicitată
75.000 lei

Obiectivul general  al proiectului este dezvoltarea unui cadru pentru obținerea unei experiențe  motivante de voluntariat în rândul tinerilor studenți din Timișoara pe tematica bullyingului  și a  cyberbullyingului în vederea combaterii excluziunii sociale a acestor tineri afectați de acest fenomen. Principalele activități ale proiectului vor fi crearea unui networking între diferite instituții și organizații din comunitate, dezvoltarea unui atelier de formare adresat tinerilor studenți. Cum să fii voluntar în Timișoara? Acțiune de prevenție STOP Cyber/Bullying! Proiectul contribuie la  promovarea voluntariatului și a implicării tinerilor în activități sociale și stimularea creativității și implicării  tinerilor în acțiuni și proiecte ce vizează egalitatea de șanse și incluziunea socială. Beneficiarii direcți  ai proiectului vor fi 20 de tineri studenți alături de alți 120 tineri elevi ai scolilor participante la actiune. 

Promotori ai lifelong learning, studenții din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie - UVT, specializarea Pedagogie, vor deveni specialiști în educație fie că vorbim de cea formală, non-formală sau informală, vor deveni lucrători de tineret facilitând astfel dezvoltarea educației de calitate. Ca viitori tineri cu competențe obtinuțe de a putea fi lucrători de tineret și promovând o educație de la egal la egal, folosind în același timp și resursele comunitare în domeniul educației non-formale și informale, acest proiect dorește să se adreseze lor ca resurse importante din comunitate. Voluntariatul este o practică ce oferă oportunități și beneficii înspre mai multe direcții. Proiectul își propune sî încurajeze și să ofere concret un cadru de a practica această activitate în comunitate pe o tematică sensibilă și de actualitate cum este cea a bullyingului și a cyberbullyingului. Proiectul vine și în sprijinul celor care au fost afectați de acest fenomen prin soluții de ajutor și conștientizare asupra acestui lucru, determinând incluziunea socială și în comunitate a acestor tineri afectați. 

Promovarea voluntariatului și a acțiunilor sociale în comunitate ca liant între mediul universitar și comunitate în vederea aplicării cunoștințelor, abilităților și deprinderilor dobândite și îmbunătățirea acestora (upskilling) prin inițiative de voluntariat este o încurajare solidă a participării active în viața comunității timișorene. Voluntariatul și implicarea tinerilor în activități  sociale stimulează creativitatea și ridică gradul implicării tinerilor în acțiuni și proiecte care vizează egalitatea de șanse și  incluziunea socială. 


Distribuie
Este utilă această pagină?