Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

riTM

Perioada
18– 22 octombrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
78.200 lei

„riTM” este un proiect de intervenție culturală menit să dezvolte scena de dans contemporan din Timișoara și să formeze publicul pentru această formă de artă. Proiectul propune o rezidență participativă de 10 zile, reunind doi artiști coregrafi, trei muzicieni, un artist vizual, un jurnalist și două persoane din public. În urma rezidenței se realizează un traseu performativ în zona centrală verde a orașului Timișoara și de asemenea un jam sessionde dans și muzică deschis participării publicului.

Procesul creativ din cadrul rezidenței este documentat video, rezultând un film documentar scurt de tip making of. Filmul este prezentat la Institutul Francez în cadrul unui eveniment care include o discuție deschisă între membrii rezidenței și public și, de asemenea, proiecția unei selecții de filme de dans internaționale.

Proiectul oferă publicului șansa unei întâlniri experiențiale cu dansul contemporan prin organizarea a două module de cursuri de dans în aer liber, a câte 2, respectiv 4 cursuri. Metodologia proiectului este una inovatoare, fiind bazată pe cercetare artistică, incluziune culturală și transdisciplinaritate. Expunerea publicului la evenimente diverse în spațiul public (cursuri, performance-uri, jam-session, filme de dans, discuții deschise) oferă acestuia șansa de a cunoaște dansul contemporan din multiple unghiuri și de a găsi o conexiune autentică cu acesta. Un alt rezultat este încurajarea colaborărilor interdisciplinare și familiarizarea jurnaliștilor cu dansul contemporan în vederea creșterii acoperirii media a acestui sector cultural.


Distribuie
Este utilă această pagină?