Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

REMIX ID – Ediția IV

Perioada
5 august – 5 septembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
80.000 lei

REMIX ID (ediția IV) își propune să revitalizeze valorile universale arhaice multietnice într-o manieră contemporană, cu ajutorul tehnicilor new media și să ofere publicului o experiență artistică nouă. De la tradiție regională la contemporaneitate, proiectul presupune o serie de intervenții sub forma unei serii de spectacole vizuale și performative, în centrele FITT.

Proiectul constă în realizarea unui serii de spectacole/instalație concepute în manieră transdiciplinară de actanții proiectului, ce va fi itinerat în centrele FITT. Spectacolele-instalație presupun o experiență artistică senzorială, acustică și vizuală, cu instalații video, obiecte vechi țărănești reimaginate și transformate de artiști vizuali în obiecte de artă contemporană, prezentarea unui documentar video realizat de Amalia Gaiță și Cristina Precupaș cu etnicii din Banat, proiecții digitale și instalații interactive, precum și câte un workshop pentru copii de deprindere a abilităților de a crea muzică electronică, povești, obiecte de ceramică etc.

Proiectul răspunde nevoilor comunității prin deschiderea unui dialog integrativ, care creează cadrul necesar interacțiunii diverselor etnii, dar și populației majoritare, adresându-se atât tinerilor care nu au aproape deloc contact cu practicile artistice experimentale ale prezentului, precum și generațiilor mature, care beneficiază, în acest fel, de o reconectare la lumea în care au crescut și la valorile pe care le au.

Foto: © Tudor Popa

 


Distribuie
Este utilă această pagină?