Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Reminder I Art

Organizator
Teatrul pe Roți
Perioada
august 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
50.000 lei

Reminder I Art sau Consumul excesiv de artă aduce îmbunătățiri considerabile sănătății sufletești și mentale a  consumatorului. Este un proiect cultural al Asociției Teatrul pe roți din Arad în parteneriat cu Integra - Asociația Persoanelor Cu Dizabilitați Mentale din Arad, Asociația Embargo Timișoara, proiect care se va derula pe durata a trei zile consecutive.

Teatrul pe Roți își dorește ca în aceste trei zile să modifice  agenda publicului spectator și să trezească în spectatori emoțiile unor momente deosebit de importante ale vieții, emoții uitate în tumultul cotidianului uitând de lucurile esențiale. Trei zile de spectacole și evenimente cu teme diferite pentru toate categoriile de spectatori. Prima zi este despre tema Zborul frânt, despre lipsa curajului sau a motivației, a desconsiderării de sine, lipsa încrederii în sine. A doua temă va fi despre război, iar a treia temă  - reîntoarcerea la copilărie. Conceptul central al proiectului este acela de a utiliza arta ca modalitate de a  atrage atenția asupra unor probleme sociale și umane.

Teatrul pe Roți propune spectatorilor ca, urmare a participării lor la spectacolele tematice, să acționeze în viața lor, să își trăiască emoțiile pentru că, așa cum este motto-ul proiectului, consumul excesiv de artă aduce îmbunătățiri considerabile sănătății sufletești și  mentale a consumatorului. Proiectul își propune și integrarea persoanelor cu dizabilități oferind soluții creative pentru ca și dizabilitățile să poate deveni abilități creative.


Distribuie
Este utilă această pagină?