Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

Perspective inspiraționale | Repere | Dialoguri | În conversație cu oameni care inspiră

Organizator
Angela Izvercian
Perioada
august 2023-decembrie 2023
Valoarea bursei
12.000 lei

Bursa de creație va fi valorificată printr-o serie de 10 interviuri care vor dezvălui principalii actori, implicati în Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și în evenimentele conexe, de la organizatori, manageri culturali la curatori, galeriști și artiști. Interviurile vor fi publicate pe platforma editorială Empower Artists, la rubrica Inspirație. Rolul acestei serii de interviuri este să ofere inspirație și motivație, alternative, modele de urmat în special pentru generațiile tinere al căror univers este populat de influenceri, Tik-Tok, Instagram sau Facebook. 

Valoarea adăugată a demersului propus constă în cele două direcții de intervenție: creșterea vizibilității reprezentaților scenei culturale timișorene și educarea, implicarea și captivarea publicului larg prin promovarea unor modele de urmat. Bursa va fi folosită pentru a crea conținut nou și de calitate care va fi publicat și promovat pe platforma editorială Empower Artists și pe canalele social media aferente. Bursa va fi folosită pentru cercetarea, documentarea și pregatirea interviurilor, prelucrarea textelor, traducerea în limba engleză, inclusiv pentru fotografierea persoanelor intervievate (acolo unde este cazul). 

Seria de 10 interviuri completează și îmbogățește oferta culturală existentă prin caracterul educativ către un public divers, prin promovarea manifestărilor artistice din sfera artelor vizuale și a reprezentanților săi. Conform cifrelor furnizate de Google Analytics printre cele mai accesate, citite și apreciate materiale publicate pe platforma Empower Artists și pe canalele de social media sunt interviurile. Rezultatul justifică și încurajează continuarea demersului de a prezenta, prin intermediul interviului, reprezentanții ecosistemului artistic din România, de la artiști, istorici de artă și curatori până la manageri culturali, galeriști și colecționari. 

Simultan, cele 10 interviuri realizate cu ajutorul bursei de creație, continuă demersul primei ediții tipărite a revistei Empower Artists (programată pentru luna septembrie). Primul număr tipărit include o secțiune dedicată evenimentelor expoziționale din cadrul Programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, completată de o selecție de interviuri cu artiști și curatori parte din program. Pentru varianta tipărită a revistei, materialele vor fi realizate cu precădere de colaboratori externi. 

Angela Izvercian activează în sfera artelor vizuale din anul 2016 atunci când a început să colaboreze cu o cunoscută galerie de artă contemporană din București. La scurt timp devine Sales Relationship Manager & Art Advisor în cadrul unei importante case de licitații din țară. În anul 2021 a co-fondat Asociația Empower Art &Artists cu scopul de a sprijini artiștii și specialiștii din sfera artelor vizuale. A deschis seria de proiecte prin lansarea platformei Empower Artists, o publicație online despre arta contemporană din România care promovează comunitatea artistică printr-o serie de interviuri, dezvăluind efervescența scenei de artă românești prin publicarea celor mai relevante manifestări artistice.

A inițiat un proiect de cartografiere a spațiilor expoziționale din București, Cluj, Timișoara și Iași. Rezultatul cercetării - work-in-progress- a fost valorificat în rubrica Spații a revistei Empower Artists, oferind astfel publicului larg o platformă prin intermediul căreia are acces la spațiile de artă din cele mai importante centre artistice din țară. Recent, a lansat platforma online Arta Prezentului, un instrument necesar și util pentru promovarea și vânzarea artei contemporane.

A absolvit Facultatea de Litere a Universității București și Facultatea de Istoria și Teoria Artei ( UNARTE București). Trăiește și lucrează în București.


Distribuie
Este utilă această pagină?