Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Pavilion Muzical – prin cartier

Perioada
21 octombrie – 18 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
75.000 lei

Proiectul „Pavilion Muzical - prin cartier” constă într-un program de educație prin cultură care include mai multe componente dezvoltate în jurul unui pavilion - o micro sală de concerte. Pavilioanele vor activa în spațiul școlilor sau în alte spații din 10 cartiere timișorene: Iosefin, Elisabetin, Fabric, Soarelui, Bucovina, Dâmbovița, Aradului, Lipovei, Freidorf și Ciarda Roșie, acolo unde pot fi reuniți copiii, tinerii, profesorii și părinții.

Acest spațiu este un concept nou, care îi ajută pe tineri și copii să plonjeze în universul muzicii clasice, prin audiția unor recitaluri, prin descoperirea unor instrumente și prin interacțiunea cu muzicieni experimentați și tineri muzicieni din cadrul Facultății de Muzică, care le vorbesc despre activitatea lor și despre modul în care muzica clasică aduce o contribuție la starea de bine și la o perspectivă luminoasă asupra vieții. Astfel, proiectul stimulează interesul acestor tineri pentru muzica clasică, construind pentru viitor un public al concertelor, dar și o comunitate care recunoaște valoarea acestei muzici.

Programul „Pavilion Muzical - prin cartier” se desfășoară în două etape: etapa I, 21 – 23 octombrie 2021, la Casa Tineretului, care va conține concerte educative, workshop-uri de percuție dar și concerte online pe platforma ZOOM pentru elevi ai școlilor din Timișoara, iar etapa a II-a, 11 – 18 noiembrie 2021, se va concentra pe activități practice de muzicoterapie susținute de Angelica Postu și Sorina Savii, astfel încât universul muzicii clasice să devină accesibil.


Distribuie
Este utilă această pagină?