Platforma de Artă Contemporană este primul demers de amploare care prezintă o friză a artei, culturii vizuale și reflecției estetice întreprins după 1989 în România. PAC propune în fostul liceu de artă din Timișoara o vastă expoziție de artă românească și internațională, o conferință națională, ateliere, studiouri deschise și intervenții artistice in situ prin care va descrie, interpreta și evalua producția artistică din ultima jumătate de secol.
Alcătuită dintr-o selecție de aproximativ 300 de lucrări de artă românească postbelică, din colecția MARe și colecția Muzeului Brukenthal, Sibiu, expoziția PAC va contextualiza european fenomenul cultural românesc prin inserarea unor artiști internaționali de marcă. Demersul curatorial va fi completat de un catalog de cercetare bilingv. Pe parcursul expoziției va fi organizată o conferință națională dedicată artei românești contemporane la care vor fi invitați istorici de artă, critici și artiști români.
PAC beneficiază de o componentă internațională și educațională importantă prin invitarea artistului german Gregor Schneider, câștigător în 2001 al Leului de Aur la Veneția, și profesor la Kunstakademie Dusseldorf, care va realiza o intervenție in situ. Masterclass-ul susținut de el va transforma spațiul expozițional într-un forum al întâlnirilor și dezbaterilor între studenți de la Kunstakademie Düsseldorf și de la Universitatea de Arte Timișoara. Receptarea expoziției va fi facilitată de tururi ghidate și studiouri deschise în care artiștii PAC își vor disemina practicile în relație participativă cu publicul. Cinci proiecții cu lucrări de artă video și instalații audio comentate și dezbătute public vor fi realizate în sala de sport a liceului. MARe/Muzeul de Artă Recentă, realizat și administrat de Fundația MARe, s-a deschis în octombrie 2018. Cea mai importantă investiție privată într-un proiect de tip muzeu, MARe își asumă rolul de catalizator, fiind un nou reper cultural și social. Programul curatorial MARe vizează expunerea și promovarea artei contemporane românești și a artei internaționale în România.