Proiectul One man’s trash is another man’s treasure este derulat împreună cu partenerii (Facultatea de Arte și Design UVT, Asociația Festivaluri Pentru Tineri, Asociația Aici a Stat, Asociația A Shiny Day, Asociația De-a Arhitectura, se derulează din dorința de a educa în direcția utilizării responsabile a resurselor deja existente, a conștientizării importanței patrimoniului cultural și personal, precum și din dorința de a crea practici adecvate pentru a maximaliza potențialul bunurilor materiale și construite.
Consumul de textile este a patra cea mai mare sursă de poluare din Uniunea Europeană. România, dar și Timișoara, aduc în mod îngrijotător contribuția la această statistică negativă. Proiectul își propune să tragă un semnal de alarmă față de creșterea alarmantă a supraproducției, a supraconsumului, a achizițiilor compulsive și iresponsabile cu impact asupra mediul înconjurător. Creșterea deșeurilor textile este alarmantă și îngirjorătoare, astfel că, pentru a reduce impactul asupra mediului, ar trebui să devină o prioritate. Proiectul propune conștientizarea, dar și facilitarea reducerii consumului prin crearea de resurse pentru reutilizare și reciclare a deșeurilor textile.
Obiectivul principal al proiectului este de a consolida diferite practici artistice care să pună bazele unui viitor oraș locuit de cetățeni cât mai responsabili, conștienți de impactul pe care orice acțiune o are asupra mediului și pregătiți să acționeze cât mai eficient și echitabil în vederea reducerii poluării. Proiectul se adresează în mod direct tuturor cetățenilor care își doresc să se implice în mod activ la activitățile create, și în mod indirect, pe termen lung, tuturor cetățenilor.