Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Oana Alexandra Cucu

Perioada
23 aprilie 2023-26 aprilie 2023
Suma solicitată
14.959 lei

Oana Alexandra Cucu a fost interesată de zona artelor plastice încă din clasele de gimnaziu, astfel că a urmat Liceului de Arte Plastice Timișoara. În clasa a XII-a, a obținut locul 2 la creație vestimentară la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei - 2010. A urmat apoi studiile de design vestimentar la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest, studii de licență și master. Cunoștințele teoretice și abilitățile tehnice au ajutat-o să conceapă și să realizeze propriile colecții de modă, de la tipare, până la prototip.

În 2013, a participat la Arts Of Fashion care a avut loc în San Francisco (SUA), proiectul cu care s-a prezentat ajungând printre cele 50 finaliste din 365 de proiecte care au intrat în competiție. Proiectul Oanei Alexandra Cucu a fost transpus în două ținute complete prezentate pe podium la San Francisco’s Bently Reserve. Oana Alexandra Cucu creează sub numele Onibon Fashion, un brand de atelier pe care l-a fondat și dezvoltat din anul 2014, în al doilea an de master. Pe lângă rolul de designer al brandului, Oana își asumă și rolul de antreprenor. În cei 10 ani de activitate de antreprenor local și nu doar, produsele sale vestimentare au fost create/fabricate local, sustenabil și etic. Misiunea brandului: local, sustenabil și etic. Colecțiile create de Oana au ajuns atât în România, cât și în țări precum Belgia, Cehia, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Spania sau SUA.

Oana Alexandru Cucu este preocupată de sustenabilitate și de etica industriei de modă, astfel că participarea la Sustainable Apparel and Textiles Conference din Amsterdam este o ocazie importantă pentru a fi conectată și la zi cu toate reglementările și practicile din industria modei pe care ulterior să le transpună la Timișoara. Activând deja de câțiva ani în sfera slow fashion și a sustenabilității, conferința de la Amsterdam este o oportunitate de a se informa asupra bunelor practici ale brandurilor internaționale. Încă de la fondarea brandului Onibon Fashion, Oana Alexandra Cucu a urmărit ca pe lângă un produs calitativ, unic, creat cu pasiune și multă experiență, procesul creativ să fie unul responsabil.

Sustainable Apparel and Textiles Conference este o conferință de business organizată pentru profesioniștii din industrie și urmărește alinierea și adaptarea strategiilor la noile reglementări de sustenabilitate în industria de modă. La conferință participă branduri importante precum Burberry, Chloe, Gant, Diesel, Guess, Marc O'Polo, Nanushka, eBay, Lindex ș.a. Directori ai departamentelor de sustenabilitate, vicepreședinți ai departamentelor de responsabilitate socială, manageri generali, ambasadori ai modei sustenabile își vor da întâlnire timp de două zile la această conferință organizată de Innovation Forum in Amsterdam. Principalele teme de discuție vor varia de la munca și aprovizionarea etică, pentru un impact pozitiv asupra mediului de lucru, până la cum să transformi procesul creativ în unul cât mai sustenabil, prin materiale inovative sau cu impact redus asupra mediului natural, practici de circularitate si politici de decarbonizare a lanțurilor de aprovizionare. Se va pune accent pe practicile de comunicare credibilă referitoare la eforturile și progresele în sustenabilitate către consumator, pentru a transmite încredere în brandurile sustenabile.


Distribuie
Este utilă această pagină?