Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

MAP – Mentorate, Artiști, Parteneriate

Perioada
9 august 2021 – 31 ianuarie 2022
Finanțat prin
Suma solicitată
134.852 lei

Programul MAP sintetizează viziunea și misiunea care stau la baza programului permanent desfășurat de Fundația Art Encounters din Timișoara, adaptat astăzi noilor condiții de lucru și schimbărilor aduse de pandemia mondială – Mentorate, Artiști & Parteneriate. Această triadă va acoperi nevoile principale ale scenei artistice românești și timișorene: dezvoltarea profesională, încurajarea creației și solidaritatea instituțională.

 

Harta rezultată din această constelație creativă va descrie o amplă structură-suport pentru artiști și pentru cetățenii orașului. Grupurile țintă cărora li se adresează acest proiect sunt definite în mod concentric, de la miezul scenei artistice (tinerii artiști, extrem de vulnerabili momentan), la publicul larg (vizitatorii care includ diferitele categorii influențate de demografie, atitudine și dezvoltare), care va vizita evenimentele publice propuse.

Proiectul vizează: crearea unei rețele profesionale și de sprijin pentru artiști; colaborările ulterioare între partenerii naționali și internaționali ai proiectului MAP; conștientizarea publicului asupra importanței artei și culturii pentru înțelegerea trecutului și prezentului; depășirea barierelor lingvistice prin abordarea trilingvă; învățarea reciprocă ca element constant pe tot parcursul proiectului.

Foto: © Adrian Câtu


Distribuie
Este utilă această pagină?