Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunitate
Sesiunea 2022

Magnetic Festival-Ediția a VII-a

Perioada
septembrie 2022
Suma solicitată
75.000 lei

Magnetic Festival ediția a VII-a -  festival al culturii DNB realizat de tineri, pentru tineri, își  propune să aducă în același loc persoane care împărtășesc aceleași pasiuni legate de muzică, dar și de  un anumit stil de viață. Concerte cu artiști de renume național și  internațional, ateliere și competiții de DJ-ing , grafitii și breakdance. Magnetic Festival dorește să vină în sprijinul tinerilor cu înclinații înspre stilul  muzical Drum&Bass, facilitând libera exprimare, prin filtrul propriu, a culturii urbane. În foarte multe  orașe din țară nu există zone special amenajate pentru a desfășura activități de breakdance sau graffiti. Magnetic Festival vine în întâmpinarea lor cu foarte multe activități specifice domeniului. 

Magnetic Festival 7 - este un proiect făcut de tineri pentru tineri, în care muzica și cultura DNB  (drum&bass) reprezintă liantul tematic. Un grup de tineri pasionați de genul DNB în jurul cărora se coagulează o comunitate de peste 60 de voluntari, animă  timp de 4 zile o zonă de la marginea Timișoarei (Aerodromul Cioca),  aducând împreună peste 8000 de  tineri. Viziunea asociației noastre, care derulează proiecte destinate eminamente tinerilor, este a adecvării și oferirii oportunității de liberă expresie oferite tinerilor. Astăzi, mai mult decât oricând, tinerii  simt nevoia să se simtă înțeleși și să fie implicați în activități care să îi motiveze. Proiectul construiește în jurul unui eveniment muzical de 4 zile un întreg ecosistem de colaborare și participare a peste  160 de tineri în activități de: voluntariat,  implementare de proiecte, cursuri de DJ-ing si de dans, precum  și ateliere de grafitti.  

Drum&Bass este un gen puțin reprezentat în Timișoara (doar 5% din concertele ce au loc în oraș sunt  concerte DNB, conform analizei realizate de către Asociația Festivaluri pentru Tineri), Magnetic Festival 7 fiind singurul proiect anual care oferă activități (nu doar concerte) dedicate comunității  atașate de acest gen. Istoria DNB este cea legată de comunitățile urbane din Marea Britanie, în anii 90, rămânând în continuare de actualitate pentru comunitățile de tineri din marile orașe. Acest gen de  muzică electronică a fost dintotdeauna detașat de normele industriei și și-a continuat drumul prin  istoria muzicii electronice.


Distribuie
Este utilă această pagină?