Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunitate
Sesiunea 2022

Magnetic Festival Ediția a VII-a

Perioada
septembrie 2022
Suma solicitată
75.000 lei

Magnetic Festival - ediția a VII-a este un festival al culturii DNB realizat de tineri, pentru tineri, care își  propune să aducă în același loc persoane care împărtășesc aceleași pasiuni legate de muzică, dar și de  un anumit stil de viață. Concerte cu artiști de renume național și  internațional, ateliere și competiții de DJ-ing , grafitii și breakdance.  Proiectul  dorește să vină în sprijinul tinerilor cu înclinații înspre stilul  muzical Drum&Bass, facilitând libera lor exprimare, prin filtrul propriu, a culturii urbane. În foarte multe  orașe din țară nu există zone special amenajate pentru a desfășura activități de breakdance sau graffiti, ”Magnetic Festival” vine în întâmpinarea lor cu foarte multe activități specifice acestui domeniu. Asociația Lumea Voluntarilor a fost înființată în 2018 (ex.Omnipass Timișoara). Este o asociație formată  doar din tineri, care fac proiecte pentru tineri. Asociația a reușit organizarea mai multor proiecte de  amploare cum ar fi Magnetic Festival, Cinemateca Culturală, Welcome Week, Bega Avenue, cele mai  importante festivaluri de cultură și activități urbane, dedicate tinerilor.

 Încă de la prima ediție a acestor festivaluri, acestea au fost clasate ca fiind în topul evenimentelor  importante din Timișoara, din punct de vedere al numărului de participanți, cât și al implicării tinerilor în  demersul acestora. Asociația are peste 150 de voluntari  activi, cu care activează și în alte proiecte precum: StreetFood Festival, Flight Festival, Vest Fest, Untold sau  Neversea. 

Magnetic Festival 7 este un proiect făcut de tineri pentru tineri, în care muzica și cultura DNB  (drum&bass) reprezintă liantul tematic. Un grup de tineri pasionați de genul DNB (cei 4 tineri  organizatori ai proiectului), în jurul cărora se coagulează o comunitate de peste 60 de voluntari, animă  timp de 4 zile o zonă de la marginea Timișoarei (aerodromul Cioca),  aducând împreună peste 8000 de  tineri. Viziunea asociației noastre, care derulează proiecte destinate eminamente tinerilor, este aceea a adecvării și oferirii oportunității de liberă expresie oferite tinerilor. Astăzi, mai mult decât oricând, tinerii  simt nevoia să se simtă înțeleși și să fie implicați în activități care să îi motiveze. Astfel, proiectul  construiește în jurul unui eveniment muzical de 4 zile, un ecosistem de colaborare și participare a peste  160 de tineri în activități de: voluntariat,  implementare de proiecte, cursuri de dj-ing si de dans, precum  și ateliere de grafitti.  


Distribuie
Este utilă această pagină?