Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Lumini captivante – Progress 3.0

Perioada
15–30 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
70.000 lei

"Progres. Schimbări de paradigmă" este gândit ca un proiect serial, cu caracter cumulativ și multidisciplinar, deschis mai multor domenii de practică/cercetare umaniste și științifice. Îmbină în mod creativ și necesar artele vizuale, arhitectura, sociologia, antropologia, istoria, electronica, ingineria, cu noile unelte și tehnologii digitale.

Dincolo de valoarea arhitecturală, istorică și de patrimoniu imaterial, fostele ateliere STPT, înființate în 1867, devin o platformă extrem de ofertantă pentru cercetare și creație artistică, dar și o oportunitate pentru valorificarea turistică și de branding a orașului. "Progres. Schimbări de paradigmă" este un proiect pilot de testare a modalităților de folosire a atelierelor STPT pentru evenimente culturale în 2023, ca un proces participativ în tranziția spre MultipleXity ca centru pentru artă, tehnologie și experiment, principala moștenire a orașului în urma titlului de Capitală Culturală Europeană.

"Progres 3.0" are la bază 3 componente principale: realizarea unei arhive digitale cu documentele și planșe tehnice din arhivele STPT, interviuri de istorie orală etc.; workshopuri pentru inițierea tinerilor în fluxul tehnologic si uneltele digitale specifice mediului 3D/VR/AR; expoziție multimedia.


Distribuie
Este utilă această pagină?