Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Lights On I The Night-Art Festival

Perioada
iunie - octombrie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
836.834,60 lei

Lights On I the Night-Art Festival va fi experiență completă menită să prezinte, piloteze și exploreze ce înseamnă cultura extinsă a vieții de noapte din Timișoara ca abordare complementară a opțiunilor oferite de mediul Horeca. Pornind de la prima conferință națională dedicată culturii vieții de noapte și până la testarea unor noi tipuri de evenimente de amploare care au loc de regulă după lăsarea întunericului, propunem o perioadă efervescentă, interactivă și accesibilă publicului larg. Un criteriu important avut în vedere - nu generează disconfort sonor și propune dialog între generații diferite prin oferta culturală disponibilă.

Vom explora spații urbane din cartierele Timișoarei printr-un circuit al instalațiilor de lumină create de artiști români și străini, conectăm Timișoara de Diaspora ei prin intermediul Dialogului Reîntregirii, testăm ce înseamnă Night Theater și aflăm de la experți internaționali care ajung în orașul de pe Bega idei și modalități inedite de petrecere a timpului liber după lăsarea întunericului. Nu în ultimul rând, suntem deschiși către public de la care preluăm idei de petrecere a timpului liber după lăsarea întunericului, odată cu aprinderea luminilor. Conectăm, răspândim, cercetăm, pilotăm, explorăm, învățăm. 

Asociația e responsabilă pentru festivalul de lumină Lights On, unul dintre cele mai curajoase festivaluri de lumină din țară și singurul care a prezentat sau susținut financiar expunerea de instalații ale artiștilor români în spații publice din Londra, Leeds, Chicago sau Washington DC. Festivalul de lumină este inclus în rețeaua Internațional Light Festival Organization alături de alte aproximativ 40 de festivaluri din întreaga lume, iar Andi Daiszler, fondatorul festivalului, este membru în boardul ILO. Prin intermediul festivalului, am expus instalații de lumină în beneficiul a peste 2 milioane de români până la această dată, cu ediții în Cluj-Napoca, București și expoziții în Constanța, Timișoara, Satu Mare, Sfântu Gheorghe și Iași. 


Distribuie
Este utilă această pagină?