Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Laura Chiriță

Organizator
Laura Chiriță
Perioada
5 februarie-15 februarie 2023
Suma solicitată
15.000 lei

Laura Chiriță a studiat Design vestimentar la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Are un Master în Design vestimentar la aceeași facultate. După absolvirea studiilor a înființat o companie de fashion, iar după șapte ani de business în domeniu și aproape zece ani cu brandul Laura Chiriță a trecut la următoare etapă unind cele două direcții într-una singură - KIRIZZA și KRZ. Laura Chiriță spune despre sine că interesul pentru creație vestimentară i-a fost insuflat de la bunica ei care era croitoreasă. În copilărie, fiind mereu în preajma bunicii, a învățat să coase și chiar să iubească acest domeniu. A studiat PR la Facultatea și Design Vestimentar la Masterat, dar consideră că adevărata bază s-a așezat în anii de școală primară când a studiat la o Școala Waldorf, unde educația s-a concentrat pe arte, muzică și dezvoltarea vizuală. În timpul liceului, a realizat rochii hand-made, astfel că din acel punct totul a crescut organic. În timpul studenției, avea deja o clientelă pentru rochii custom-made. La terminarea facultății, Laura Chiriță a realizat prima sa colecție de modă.

În perioada New York Fashion Week, CronicLove Productions Europe, în parteneriat cu Artlovelifestyle (SUA), organizează o prezentare în cadrul căreia propune designeri din Europa. Prezentarea are loc în fața presei și publicului din New York. Prezentările de modă vor avea lor la renumitul New Yorker Hotel din Manhattan în luna februarie 2024. Anul trecut, în septembrie 2023, Laura Chiriță a prezentat trei ținute create la New York (în absență). Ca urmare a acestei prezentări, a avut onoarea să fie invitată ca în februarie 2024 să participe cu o colecție întreagă pentru a reprezenta Timișoara, implicit România, la această prestigioasă manifestare de fashion.

New York este unul dintre epicentrele mondiale ale modei vestimentare mondiale. În perioada New York Fashion Week, CronicLove Productions Europe, în parteneriat cu Artlovelifestyle (SUA), organizează o prezentare în cadrul căreia propune designeri din România, dar și alte țări europene. Prezentarea are loc în fața presei și publicului din New York. Prezentările de modă vor avea lor la renumitul New Yorker Hotel din Manhattan în luna februarie 2024. Pentru profesioniștii din modă, aceasta este o oportunitate, atât pentru a-și face cunoscute colecțiilor, dar și pentru a se întâlni cu cei din industria modei, de a se conecta în rețeaua socială a modei mondiale. Șansa Laurei Chiriță a fost ca prin intermediul co-organizatoarei la prezentările de la New York, Elisabeth Cron, care a propus cele trei ținute, designerul timișorean să fie prezentă la New York Fashion Week.


Distribuie
Este utilă această pagină?