Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

La Feminin – Eu sunt Ea

Perioada
25 octombrie – 8 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
69.200 lei

"La Feminin - Eu sunt Ea" este un proiect de intervenție culturală, de sensibilizare a publicului cu privire la condiția femeii în societatea românească actuală, pe care o prezintă dintr-o perspectivă artistică panoramică. Proiectul este propus pentru a chestiona felul în care situația pandemică afectează identitatea feminină în dihotomia personal - social.

Proiectul constă în două performance-uri - de teatru alternativ și de dans contemporan, o expoziție de fotografie și un documentar de creație care explorează tematica feministă în context local, din perspectiva relației cu orașul în perioada pandemică și post-pandemică. Acestor activități li se adaugă un laborator creativ adresat elevilor de la Liceul de Arte Ion Vidu din Timișoara și tinerilor în general (Casa Tineretului - Fundația Județeană pentru Tineret Timișoara). Prezentarea evenimentelor de intervenție culturală se desfășoară în curtea Bastionului Maria Theresia.

Tema care conectează toate procesele artistice este in/out - înăuntru/afară, aducând în lumină relațiile și tensiunile dintre imaginea de sine versus imaginea exterioară. Folosind trei medii artistice ale corpului - dans, teatru, fotografie - proiectul investighează conexiunea dintre corp și spațiu, din perspectiva femeii
de acum, prin integrarea viziunii generației foarte tinere. În acest sens, laboratoarele creative fac parte din documentarea artistică a proiectului, și au ca rezultat conex realizarea unui film scurt - răspuns expresiv la întrebarea "Cine sunt eu?".


Distribuie
Este utilă această pagină?