Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Konul Rafiyeva

Organizator
Konul Rafiyeva
Perioada
4 ianuarie 2024-14 ianuarie 2024
Suma solicitată
9867 lei

Konul Rafiyeva este manager cultural, curator și jurnalist. S-a născut la Baku, în Azerbaidjan. A acumulat o experiență relevantă în instituții culturale de prim rang nu numai în Azerbaidjan, ci și în CSI, și în țările Parteneriatului estic. Konul Rafiyeva este specializată în proiecte artistice, diplomație culturală, precum și inițiative educaționale și expoziționale. Interesele sale de cercetare includ evaluarea patrimoniului cultural, aplicarea tehnologiilor moderne în spații creative și organizarea de proiecte artistice care să contribuie la dezvoltarea teritorială.

Konul Rafiyeva a curatoriat proiectul expozițional Through Time, dedicat emancipării și întărirea rolului social al femeilor, atât în Est, cât și în Vest. De asemenea, a fost curatoarea expoziției proiectul de artă vizuală Puncte de inspirație în cadrul Festivalului Nasimi 2018 din Tbilisi și Baku, organizat de Fundația Heydar Aliyev. În 2020, a fondat Spațiul de artă Club, oferind o platformă online cu scopul de a contribui la egalitatea de gen în profesiile creative din Azerbaidjan. Este implicată activ în proiecte internaționale de cercetare culturală și expoziții, inclusiv în proiectul Moda durabilă: viitorul textilelor, cu sprijinul Institutului Suedez, și expoziția proiectului Paul Nadar. O călătorie extraordinară la Baku, cu sprijinul Ministerului Culturii din Franței.

Din 2022, Konul Rafiyeva conduce Departamentul de Cooperare Internațională al Muzeului Național de Artă din Azerbaidjan, supervizând participarea Azerbaidjanului la diverse expoziții internaționale și bienale. A curatoriat Pavilionul Azerbaidjanului la cea de-a 9-a ediție a Bienalei Internaționale de la Tașkent a Artă Contemporană (2022). A participat la organizarea de proiecte expoziționale în Tbilisi și Tashkent în 2023. Interesele sale de cercetare includ evaluarea patrimoniului cultural, aplicarea tehnologiilor moderne în spații creative.

Mobilitatea este un prilej de angajare într-o dinamică schimb de experiență dinamic cu YOCOCU, aprofundând practicile lor culturale, metodologiile și strategiile organizaționale. Pentru Konul Rafiyeva, mobilitatea la Timișoara este un efort strategic de a promova parteneriate și de a construi o rețea solidă de rețea internațională robustă. Colaborarea cu YOCOCU reprezintă o oportunitate unică de a contribui la vizibilitatea culturală a Timișoarei la scară globală. Prin participarea la evenimente, conferințe și colaborări proiecte, stabilind conexiuni durabile, explorarea de potențiale parteneriate în perspectiva promovării tapiserie culturale  a Timișoarei.

Scena culturală din Timișoara se află în plin proces de transformare, iar această mobilitate prezintă un moment oportun de evoluție artistică pentru Konul Rafiyeva. Desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2023, Timișoara a devenit un punct focal al artei și culturii contemporane. Atingerea potențialului necesită o înțelegere nuanțată a culturii internaționale, a dinamicii culturale internaționale, a parteneriatelor strategice și practici de ultimă oră. Mobilitatea Power Station++ răspunde nevoii de explorare cuprinzătoare a diverselor culturi cadre culturale, metodologii și strategii de colaborare, consideră Konul Rafiyeva. Peisajul cultural al Timișoarei poate beneficia în mod semnificativ de infuzia de perspective globale, abordări inovative și de o cultură încrucișată fertilizare interculturală. Această mobilitate, cu accent pe schimbul de experiență, cercetare și crearea de rețele, aliniază perfect cu aspirațiile orașului de a apărea ca un centru înfloritor de creativitate și discurs cultural. Oportunitatea de a-și lărgi baza de cunoștințe, de a obține informații despre cele mai bune practici internaționale, de a înțelege complexitatea gestionării inițiativelor culturale în diverse contexte. În esență, mobilitate este un răspuns strategic la nevoile în evoluție ale scenei culturale din Timișoara.


Distribuie
Este utilă această pagină?