Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Flight Film Festival

Perioada
aprilie - iulie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
50.000 lei

Flight Film Festival ediția 2023 plasează în centrul viziunii artistice dialogul, dialogul cu sine și cu ceilalți într-o lume aflată în schimbare în care astăzi nu seamănă cu mâine. Filmele propuse, deopotrivă producții europene filmate în România și filme românești bine primite în Europa (câștigătoare de premii), dar și producții cu tematică muzicală, se aliniază conceptului de susținere a dialogului, indiferent de circumstanțe și contexte (război, discriminare rasială, traume, agresiune, competiție). Astfel, în cadrul proiectului participă studenți de la Facultatea de Jurnalism a Universității de Vest Timișoara, elevi din liceele timișorene, publicul pasionat de film, dar și de interacțiune cu personalități din lumea filmului, precum Irina Margareta Nistor, Andrei Boncea sau Domnica Circiumaru. Dialogul va fincționa și în comunicarea cu grupuri vulnerabile precum seniori sau copii aflați în Spitalul Louis Turcanu. 

Flight Film Festival se deschide în acest an și către categoriile vulnerabile, copiii spitalizați sau persoanele vârstnice, prin proiecții de film și activități de incluziune prin cultură (prin implicarea psihologului Mircea Dragu). Nu în ultimul rând, proiectul are valențe educaționale prin organizarea de masterclass-uri pentru actorii emergenți susținute de Domnica Cârciumaru, Andrei Boncea, Dan Iliuță și Mircea Dragu. Dimensiunea europeană a proiectului constă în includerea unor filme europene de succes filmate în România în programul festivalului, precum și în participarea a regizorului sârb Luka Bursac. Regizorul va aduce propria viziune asupra filmului. 

Flight Film Festival este un proiect de educație prin cultură care aduce filmul de artă în mijlocul comunității orașului, încurajând dialogul pe teme relevante în societatea actuală. Sunt planificate 11 proiecții de film european, internațional și românesc, pe parcursul a trei zile. Sunt activate spații diferite din oraș, pentru găzduirea acestor proiecții (Cinema Victoria, D Arc pe Mall, Piața Unirii, Iulius Mall). Fiecare dintre proiecții va fi urmată de activități de mediere culturală cu invitați de marcă precum Irina Margareta Nistor, Domnica Cîrciumaru sau Vlad Ivanov.

 


Distribuie
Este utilă această pagină?