Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Festivalul de Film Ceau, Cinema! Ediția a 10-a

Perioada
iulie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
200.000 lei

Festivalul de Film Ceau, Cinema! este un eveniment complex care pune mare preţ pe identitatea culturală, multiculturalitate, pe promovarea tinerilor cineaşti, colaborări creative cu artişti locali și dezvoltarea de abordări interdisciplinare, focus pe cinematografia românească şi europeană, facilitarea întâlnirilor şi discuţiilor cu specialişti din domeniu, promovând educaţia non-formală. Este un festival care a creat o tradiţie în cinematografia europeană la Timişoara, având alături o serie de parteneri culturali locali şi naţionali. 

Festivalul are loc în Timişoara se va desfășura la Grădina de Vară Capitol, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul sau Cinema Timiș, Cinema Victoria, Casa Artelor, Piața Traian şi Centrul Cultural Faber. Festivalul de Film Ceau, Cinema! Ediția a 10a este o celebrare a unui deceniu alături de publicul cinefil timișorean. Ediția va avea o serie de pre-evenimente, precum 3 proiecții de warm-up și o expoziție aniversară, având incluse în program peste 40 de proiecţii de film, împărţite în mai multe secţiuni, care se adresează diferitelor categorii de public, 4 paneluri cu reprezentanți ai industriei filmului din întreaga țară și participarea reprezentanților partenerului norvegian, 2 ateliere pentru copii şi tineri, 1 proiecție accesibilizată pentru nevăzători, întâlniri cu cineaşti şi dezbateri. Vom găzdui mai mulţi invitaţi din lumea filmului, atât din România, cât şi din străinătate, cu sprijinul mai multor parteneri culturali de renume. Toate proiecțiile vor avea subtitrare în limba română și engleză, pentru a asigura condiții de vizionare unui public cât mai variat. 

Anul 2023 nu e doar anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Culturală Europeană. E un an special și pentru Ceau, Cinema!, festivalul sărbătorește 10 ani de existenţă, perioadă în care a menținut treaz interesul pentru cinematografia europeană și românească la Timișoara, cu multe săli pline și discuții substanţiale, alături de cineaști importați şi de renume. Este un festival organizat împreună cu parteneri culturali locali, naționali și internaționali, precum Institutul Francez, Centrul Cultural German, Institutul Polonez, Centrul Ceh, Centrul Cultural Maghiar, Forumul Cultural Austriac, Festivalul Internațional de Film de la Bergen (Norvegia) și alții. 


Distribuie
Este utilă această pagină?