Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Extensie I Stagiunea de dans contemporan Timișoara, ediția a III-a (DINAM)

Perioada
octombrie - decembrie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
249.900 lei

Extensie I Stagiunea de dans contemporan Timișoara, ediția a III-a (DINAM) este inițiat de Asociația Unfold Motion și va fi implementat împreună cu instituțiile partenere implicate (Moveo Dance Company, Casa Tineretului , Teatrul de Vest Reșița, Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, Centrul Național al Dansului București, Studio M din Sfântul Gheorghe, Facultatea de Arte și Design, Liceul de Artă Ion Vidu) în Timișoara, București, Sfântu Gheorghe, Craiova, Reșița, dar și în Malta, la Valletta. 

Demersul cultural urmărește două direcții. Dezvoltarea produselor și ofertei culturale a Stagiunii curente prin susținerea producției locale acordarea a 3 rezidențe de creație în vederea creării a două noi producții de dans contemporan semnate de coregrafele Lavinia Urcan și Beatrice Tudor și a instalației performative audio-video semnată de către DJ-ul Alin Jurj/George Allen (acompaniată de ateliere de mixaj sunet pentru liceeni). Urmărește extinderea unui segment al Stagiunii DINAM în 5 orașe din România și în Malta prin prezentarea a trei componente (cele două noi producții de dans care vor avea premiera anul acesta, sesiuni Q&A cu echipa artistică și atelierele Meet the artists/Sharing practices dedicate profesioniștilor din domeniul artelor performative), împreună cu instalația performativă audio-video semnată de Alin Jurj și atelierele dedicate adolescenților.

Extensia reprezintă o oportunitate de creștere și promovare la nivel național și internațional a repertoriului Asociației Unfold Motion și a Stagiunii de dans contemporan DINAM - un brand născut la Timișoara în contextul obținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii. Consolidăm astfel, împreună cu partenerii noștri, un dialog bazat pe deschidere și cooperare care va continua și după anul 2023 prin inițiative comune. Conceptul principal care stă la baza proiectului este reprezentat de importanța transmiterii și valorificării poveștilor, în vederea creșterii calității relațiilor interumane. Cei 3 artiști vor explora individual acest concept. Vor rezulta astfel 3 producții: un spectacol de dans contemporan, un performance de teatru- dans și o instalație performativă multimedia.


Distribuie
Este utilă această pagină?