Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Encounters – Seasons end

Perioada
1–31 octombrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
149.825 lei

Expoziția "Seasons End" este dedicată artei în relație cu natura și peisajul, ca surse de inspirație, ca refugiu sau extensie a atelierului artiștilor. Este e organizată ca o componentă distinctă a celei de-a patra ediții a Bienalei Art Encounters și e curatoriată de Kasia Redzisz, curator senior la Tate Liverpool, din Marea Britanie.

Decupajul expoziției privește înspre dialogul cu mediul natural al artiștilor din Europa de Est și Centrală, în anii 1960-70. Inspirația acestei expoziții a venit pe filiera Grupului Sigma, grup artistic timișorean format din Ștefan Bertalan, Constantin Flondor și Doru Tulcan, alături de alți câțiva membri temporari. Raportul original pe care acest grup l-a stabilit între spațiul instituțional și natură, obiectul de artă și contextul său, școală și experiment sunt și acum motive de a studia îndeaproape metoda și abordarea artistică a acestui grup extrem de important pentru oraș.

Expoziția "Seasons End" prezintă peste 30 de artiști din țări precum Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Rusia, precum și ale unor artiști români din diaspora.


Distribuie
Este utilă această pagină?