Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Encounters – Dialoguri dunărene

Perioada
7 septembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
20.100 lei

Festivalul "Dialoguri Dunărene" este un festival internațional al artelor vizuale din regiunea Dunării care promovează arta contemporană, identitatea culturală și colaborarea dintre artiști. Evenimentul are loc la Novi Sad, în diferite galerii și locuri alternative din oraș.

Parteneriatul dintre Bel Art Gallery din Novi Sad, organizatorul principal al festivalului, și Fundația Interart Triade, se concretizează anual în alegerea a câte unui curator care să asigure dialogul între șase artiști – trei artiști români și trei artiști sârbi. La ediția 2021, curatoarele Diana Marincu și Sanja Mladenov au stabilit perechile de artiști puși în dialog: Oana Paula Vainer (România) și Anica Vučetić (Serbia), Andreea Medar (România) și Danica Bicanić (Serbia), Liliana Mercioiu Popa (România) și Dragan Vojvodić (Serbia).

Intervențiile artiștilor invitați țin cont de locurile cu totul deosebite în care se desfășoară festivalul și de moștenirea istorică a acestor spații. Proiectul vizează încurajarea relațiilor de cunoaștere reciprocă a țărilor implicate în proiect, prin cooperare culturală și creație, prin creșterea dialogului transfrontalier și consolidarea creativității din regiune.


Distribuie
Este utilă această pagină?