Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Embargo Fest 2023, ediția a IV-a

Perioada
iunie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
250.000 lei

Embargo Fest, ediția a IV-a este un proiect cultural al Asociației Culturale Embargo, festival care s-a dezvoltat de-a lungul edițiilor ca un eveniment de amploare care promovează multiculturalitatea, minoritățile specifice zonei Banat prin intermediul muzicii și artelor tradiționale, dar și moderne. Un melanj muzical de tradiții și modernitate, cu atât mai mult anul acesta când Timişoara este Capitală Europeană a Culturii. Embargo Fest se va desfășura la Muzeul Satului Bănăţean, iar tema ediției de anul acesta este Remember the '90s

Peste 50 de trupe și artiști vor fi prezenți pe cele trei scene ale festivalului, iar publicul se va putea bucura, în fiecare zi, de spectacole de dansuri tradiționale, concerte rock sau electro, spectacole de teatru, ateliere de pictură și târgul de meşteşugari. Cum tema principala este despre muzica și artiștii anilor '90, unul dintre invitații speciali de anul acesta este Dr. Motte (DE), cunoscut producător de muzică, fondatorul celui mai mare festival de trance din lume - Loveparade Berlin. Vor fi prezente și cele mai cunoscute trupe de muzică electronică din România, Șuie Paparude şi R.O.A, dar şi artişti internaționali precum Woodstock Barbie (HU), Zbogom Brus Li (SRB) și The Midnight Vortex (UK)

Evenimentul s-a construit pe conceptul multuculturalității, al diversității multietnice și al accesibilității. Un festival în care atmosfera este una de toleranţă și incluziune, un melanj armonios de tradiții si obiceiuri într-un oraș aflat la confluența mai multor civilizaţii. În toate cele trei ediții ale festivalului Embargo au participat peste 10.000 de timişoreni. 


Distribuie
Este utilă această pagină?