Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

eLibrăria

Perioada
13 august – 18 octombrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
75.000 lei

Comunitatea elevilor din România numără aproximativ 3.500.000 copii. Dintre aceștia, în jur de 700.000 sunt liceeni. În prezent, programa școlară pentru literatura română pentru liceeni nu are un suport digital sistematizat, deși elevii de liceu sunt din ce în ce mai conectați la mediul on-line și la aplicații.

Proiectul vine în întâmpinarea acestei nevoi prin realizarea unei platforme digitale, cu 10 cărți audio recomandate în programa școlară pentru liceu (clasele IX-XII), cu precădere cele incluse în programa pentru bacalaureat, precum și 10 lecții de limba și literatura română coordonate de profesori de elită și înregistrate audio/video și publicate în aplicația/platforma digitală eLibrăria.

În plus, cărțile audio și lecțiile video sunt o alternativă și pentru comunitatea nevăzătorilor din România, care numără aproximativ 95.000 de persoane, din care 2.800 sunt copii, pe de o parte, și pentru comunitatea elevilor cu deficiențe de auz pentru care am pregătit interpretarea fiecărei lecții audio/video înregistrată, tradusă în limbajul semnelor.


Distribuie
Este utilă această pagină?