Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunitate
Sesiunea 2022

Educația e cheia

Perioada
mai - noiembrie 2022
Suma solicitată
80.550 lei

Programul “Educația este cheia” se bazează pe implementarea a două proiecte majore, cu tradiție în  organizația noastră: Festivalul Educației și Teach with inEDU. Ambele proiecte cuprind activități și  evenimente dedicate comunității, aducând împreună elevi, studenți, părinți, cadre didactice, organizații non-guvernamentale și mediul antreprenorial. Scopul proiectului propus este de a susține și contribui la îmbunătățirea mediului educațional și a crea contexte de învățare și dezvoltare personală și profesională pentru a consolida o comunitate activă și responsabilă și a influența pozitiv calitatea vieții timișorenilor. Proiectul „Educația este cheia” își propune să contribuie la promovarea și îmbunătățirea metodelor  inovative și a excelenței în educație, coagularea unor comunități locale, promovarea voluntariatului și a  implicării civice și sociale, încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, dezvoltarea abilităților pentru viitor și  promovarea obiectivelor de dezvoltare durabilă a României incluse pe Agenda 2030. 

Am pornit în 2014 ca un grup de acţiune civică în sfera educaţională, ne-am constituit câteva luni mai  târziu într-o asociaţie cu misiunea de a contribui la dezvoltarea sistemului educaţional. De atunci ne-am implicat constant într-o mulțime de proiecte și am dezvoltat evenimente care să  coaguleze comunitatea în jurul educației. Credem în puterea educației de a transforma în bine societatea, începând cu fiecare individ în parte.  Misiunea noastră este, de asemenea, crearea unor contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi,  profesori, părinți și membri ai societății. Am stabilit o bună colaborare cu alte organizații locale, dar și naționale, cu principalii stakeholderi  în educație, cu instituții publice și cu companii.  Deși multe organizații se confruntă cu problema retenției  voluntarilor, nucleul inEDU a rămas stabil în decursul anilor și relațiile dezvoltate pe parcurs au închegat  comunitatea și ne-au adus împreună în diferite acțiuni.

Asociaţia ”Iniţiativă în Educaţie” se bazează pe sprijinul voluntarilor și  îi consideră pe aceștia o resursă  valoroasă în derularea activităților proiectului. Ne dorim ca voluntarii implicați în acest proiect să aibă  experiența împlinitoare de a contribui, a face bine prin resursele pe care le au și timpul de care dispun.  Voluntarii implicaţi vor fi îndrumaţi de către un coordonator de proiect, iar donatorii care doresc să se  implice şi în implementarea proiectelor sunt invitaţi să se alăture echipei de organizare. Grupul țintă este format din triumviratul părinte- profesor- elev în calitate de beneficiari direcți, dar și de alți  membri din comunitatea educațională precum studenți la pedagogie, elevi și tineri. Programul “Educația este cheia” urmărește colaborarea între actorii educaţionali, dezvoltarea de  parteneriate între mediul şcolar şi sectorul non-guvernamental, profesionalizarea carierei didactice,  dezvoltarea unei culturi colaborative între profesori şi crearea unor punţi de legătură între părinţi şi  profesori, toate aceste având impact pozitiv pentru mii de elevi, părinți și profesori. 


Distribuie
Este utilă această pagină?