Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunitate
Sesiunea 2022

democracy here democracy now

Perioada
mai - noiembrie 2022
Suma solicitată
150.000 lei

Democracy here, Democracy now reprezintă intervenția realizată de către tineri și organizații de tineret în Timișoara atât pentru celebrarea Anului European al Tineretului cât și pentru implementarea campaniei Consiliului Europei - Democracy here, Democracy now. Proiectul dorește să revitalizeze mișcarea de/pentru tineret din Timișoara, reactiveze tinerii din oraș, întărească capacitatea ONG-urilor de/pentru tineret din Timișoara și să repună Timișoara în topul orașelor unde tinerii reprezintă un punct important din agenda autorităților locale.

Consiliul Europei a lansat Democracy here. Democracy now. — Youth campaign for revitalising  democracy în anul 2022.  Campania se va desfășura din martie până în octombrie 2022, având ca scop creșterea rolului tinerilor în procesul de revitalizare a democrației participative în cadrul Consiliului Europei și restabilirea încrederii reciproce între tineri, instituții și procesele democratice. Campania se va concentra pe trei teme cheie: democrația și accesul la drepturi, participarea semnificativă a tinerilor și digitalizarea. 

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație umbrelă pentru ONG-uri de tineret din vestul României. Cu peste 30 de ONG-uri de tineret membre și peste 30 de ani de activitate, FITT este cel mai important și mai vechi ONG de tineret din această parte a țării. Programele și activitățile implementate de FITT variază de la programe sociale pentru tinerii defavorizați la programe culturale, de cetățenie activă și dezvoltare de politici (nivel local și național). FITT este, în sine, un model de comportament democratic, fiind administrat de o Adunare Generală formată din ONG-uri de tineret din județul Timiș (Vestul României). De asemenea, FITT a amenajat, împreună cu voluntari internaționali și cu comunitatea, și administrează acum 7 centre de tineret în cartierele Timișoarei. Mai mult, în septembrie 2021, FITT a deschis un alt centru de tineret în Lugoj, cu implicarea voluntarilor internaționali și a comunității locale. 


Distribuie
Este utilă această pagină?