Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Conferință pentru un plan de dezvoltare a culturii locale din Timișoara

Perioada
19–20 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
61.220 lei

Proiectul are ca scop organizarea unei conferințe care urmărește crearea unui concept de organizație de tip Night Mayor, adaptat nevoilor locale. Acesta ar colabora cu Primăria Muncipiului Timișoara, pentru conectarea orașului la rețeaua europeană de orașe ca Budapesta, Vilnius, Riga, Talinn, Sarajevo, unde funcționează deja organizații de tip Night Mayor care au contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului cultural și a economiei de noapte locale.

Acest gen de organizații au în componență reprezentanți ai lucrătorilor culturali, proprietarilor de cluburi și baruri, de evenimente, organizatorilor de evenimente și proprietarilor de spații pentru evenimente și autorități locale. Proiectul mizează pe faptul că o astfel de organizație ar avea un impact benefic asupra dezvoltării economiei de noapte a orașului, asupra creșterii indexului de acces la cultură și entertainment și ar contribui la dezvoltarea turismului.

Conferința vizează facilitarea colaborării între sectorul cultural independent și administrația publică locală. De asemenea, este vizat transferul de informații și cunoștințe, prin invitați speciali, care să contribuie la obținerea unor măsuri și soluții pe termen lung pentru dezvoltarea sustenabilă a culturii locale.


Distribuie
Este utilă această pagină?