Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Colonii din afara lumii / Off World Colonies

Perioada
1 septembrie – 2 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
57.550 lei

„Colonii din afara lumii / Off-world colonies” este o expoziție de grup care provoacă la imaginarea unor modele alternative la sistemele socio-politico-economice actuale. Artiștii sunt provocați să își imagineze cum ar arăta colonii umane pe alte planete, contextele naturale total diferite de cele ale planetei Pământ. Miza este găsirea și diseminarea unor idei de conviețuire bazate pe cooperare, ca alternative la sistemele actuale dominante, sisteme bazate pe concurență, fapt care duce de cele mai multe ori la dezechilibre în repartizarea resurselor naturale și a hranei, exploatare, distrugerea mediului etc. Domeniile artistice prezente în cadrul expoziției sunt variate, incluzând video, sculpturi-obiect, modelare 3D, text, sunet, instalație, grafică și design.

Prin imaginarea unor lumi alternative, o temă mai degrabă specifică literaturii și filmelor science-fiction, organizatorii își doresc să stimuleze imaginația vizitatorilor și gândirea „în afara cutiei”. Pe perioada expoziției se organizează în spațiul expozițional 3 ateliere de gândire creativă: 2 pentru studenții de la Facultatea de Arte și 1 pentru copii. Finalul expoziției este marcat de un concert de muzică electronică experimentală inspirat din tematică expoziției.

Expun: Admina, Lorena Cocioni, Vlad Gheorghe Cadar, Florin Făra, Adrian Ganea, Lera Kelemen, Thea Lazăr, Edith Lazar, Vasile Leac, Călin Man, Silvia Moldovan, Monotremu, Makunouchi Bento, Flaviu Rogojan, Taietzel Ticălos, Ștefan Tiron.


Distribuie
Este utilă această pagină?