Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Cadre și Forme

Perioada
24 august–8 septembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
82.900 lei

Cadre și Forme este un proiect de educație și intervenție urbană participativă dezvoltat de Asociația Noi Re-Creăm în parteneriat cu compania de dans Unfold Motion. Are ca activitate principală organizarea unei școli de vară de dans contemporan adresată amatorilor și dansatorilor din Timișoara și zonele limitrofe ale acesteia și prezentarea unor ateliere și spectacole pentru public.

Scopul proiectului este de a dezvolta publicul în sectorul dansului contemporan și de a consolida mișcarea de dans contemporan din Timișoara. Pe durata a două săptămâni, oferă activități complexe de educație non-formală adresate publicului tânăr interesat de dans contemporan (50 de participanți): un curs intensiv de tehnică de dans contemporan (ghidat de Alexandra Gîrbea, Timișoara), un curs de creație coregrafică (Lavinia Urcan, Timișoara), un workshop intensiv de 3 zile de improvizație (Marco Torrice, Belgia), participare într-un jam de dans deschis publicului larg (Melting Pot - Marco Torrice) și într-un spectacol de dans public creat în cadrul cursului de creație coregrafică (Unfold Motion, Lavinia Urcan), vizionarea și discutarea a două spectacole de dans produse local (Unfold Motion).

Proiectul activează spațiul public prin prezentarea evenimentelor de dans atât în zona centrală a Timișoarei (Piața Sfântu Gheorghe), cât și în zone periferice (Faber - Zona Badea Cârțan, Parcul Pădurice - Zona Soarelui). Dansul contemporan devine astfel un element de coeziune socială, aduce împreună membrii comunității și încurajează participarea tuturor categoriilor sociale, integrând pe cele marginalizate, cum ar fi membrii ai comunității queer sau de etnie romă.


Distribuie
Este utilă această pagină?