Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Arhiva de Sunet: Timișoara

Perioada

Finanțat prin
Suma solicitată
73.500 lei

Arhiva de Sunet: Timișoara este un proiect new media care reactivează memoria pop-culturală a orașului Timișoara, în special cea legată de reprezentarea ei în muzica locală și felul în care această muzică a reacționat la diversele contexte culturale și sociopolitice.

 

Un serial audio (podcast, 8 episoade) și un produs media unitar explorează, prin intermediul unei serii de interviuri cu artiști, jurnaliști, comentatori, reprezentarea Timișoarei ca relație între istoria și producția culturală urbană și rolul muzicii în construcția unei identități locale.

Arhiva de Sunet: Timișoara abordează teme precum legătura dintre spațiul urban al Timișoarei și reprezentările lui în muzică, reflectarea straturilor economice în peisajul muzical local și poziționarea artistului în relația cu ele, legătura dintre tehnologia producției muzicale și istoria orașului.

Serialul audio podcast este realizat de jurnaliștii Paul Breazu, Ionuț Dulămiță și Mihai Lukács, regizor de teatru, cercetător/artist, teoretician, și va fi disponibil pe Spotify, Google și Apple Podcasts și YouTube.


Distribuie
Este utilă această pagină?