Centrul de Proiecte
Timișoara

Q&A Timișoara – Obiectiv Cinema 2025

Anexa 5.2 se completează de către echipa care coordonează Cinematografele Studio, Timiș și Victoria, nu de către solicitantul finanțării - pentru obținerea formularului trebuie să contactați echipa cinematografelor la cinema@centruldeproiecte.ro până cel târziu marți 6 mai, la ora 12, cu o descriere succinta a activităților din proiect și datele vizate. Lăsați și un număr de telefon pentru a putea fi contactați cât mai rapid.

Dacă în urma verificării administrative se constată că proiectul nu se încadrează la categoria vizată (proiecte mici/medii/mari) prin prisma activităților propuse, nu se va putea solicita reîncadrarea la o categorie inferioară, ci proiectul va fi declarat ineligibil. 

Vă sfătuim să calibrați proiectul cu atenție cu ajutorul grilei 4.3 (pagina 5 anunț program finanțare) care detaliază condițiile specifice pentru eligibilitate, în funcție de categoria proiectului.

Da, dar activitățile pentru publicul larg (conferințe, masterclass-uri, etc) sau un public restrâns (ateliere, formări, etc) la care accesul publicului nu se face pe bază de bilet fac obiectul unor costuri de folosire a spațiului, aparaturii și personalului cinematografului care se acoperă din venituri proprii de către organizator.

Echipa de management este definită în cadrul Ghidului solicitantului, punctul 5.12, ca fiind formată de managerul / coordonatorul de proiect, asistentul de proiect și managerul financiar, deci nu include responsabilul de PR, coordonatorul de comunicare, managerul de producție sau alte funcții. Aceștia fac parte din echipa de proiect, dar nu fac parte din echipa de management în sensul definit de noi.

Conform punctului 5.10 litera c) din Ghidul solicitantului, care este preluat direct din legislația pe baza căreia este organizat programul de finanțare, OG 51/1998, mai precis Art. 4 litera c), există o excepție privind eligibilitatea cheltuielilor cu personalul pentru persoanele juridice de drept public finanțate parțial sau integral de la bugetul de stat sau de la bugetele autorităților publice locale.

Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să știți dacă această excepție vi se aplică, caz în care cheltuielile cu personalul nu sunt eligibile din finanțarea nerambursabilă acordată de Centrul de Proiecte ー ele sunt totuși eligibile din surse complementare de finanțare (cofinanțarea obligatorie).

Conform declarației de parteneriat, contribuția partenerilor din proiect se presupune a fi pro bono, potrivit implicării și rolului acestora în cadrul proiectului, inclusiv prin contribuția în bani și diverse resurse. Cu toate acestea, documentația nu interzice explicit ca partenerii să fie remunerați pentru acele servicii care fac obiectul declarației de parteneriat, și cu atât mai puțin pentru alte servicii.

În acest caz, puteți completa în Bugetul de venituri și cheltuieli finanțarea din surse complementare în partea de venituri pe rândul „2.2.3. Excedentul rezultat din activitatea curentă a beneficiarului, contracte de sponsorizare și alte contracte încheiate cu persoane juridice de drept public ori privat, cu sau fără scop lucrativ”, iar în partea de cheltuieli pe coloana „Alte surse complementare”.

Vă rugăm și ca în Cererea de finanțare, în cadrul rubricii „Alte surse publice de finanțare pentru proiectul care face obiectul acestei cereri de finanțare”, să menționați cererile de finanțare depuse la alte autorități finanțatoare. Dacă nu veți obține finanțarea solicitată din partea finanțatorului respectiv, va trebui să asigurați finanțarea minimă obligatorie, în funcție de categoria de proiet, din alte surse complementare.

Un solicitant poate propune aceeași activitate în cadrul mai multor aplicații pentru proiecte diferite, în cadrul unor programe de finanțare diferite. Cu toate acestea, costurile din finanțarea nerambursabilă ale activității pot fi bugetate în cadrul unui singur proiect, în celelalte acestea trebuind să fie zero.

Nu se poate solicita finanțare pentru activitatea respectivă în cadrul mai multor proiecte finanțate de către Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, nici nu poate finanțarea oferită în cadrul unui program de finanțare să apară ca sursă complementară de finanțare (cofinanțare) într-un proiect din cadrul altui program de finanțare.

Pentru proiectele mici nu există această cerință. În cazul celor medii și mari, pentru a fi eligibil, proiectul dumneavoastră trebuie să includă o activitate în cadrul Zilei Timișoarei - City Celebration 2025, deci trebuie ca implementarea proiectului să înceapă cel târziu cu această ocazie, pentru care puteți concepe o activitate specifică specială, legată pe cât posibil de celelalte activități din cadrul proiectului.

Pentru fundamentarea cheltuielilor unui proiect, se pot folosi mai multe surse, cum ar fi:

  • studiul de piață realizat de către aplicant,
  • oferte de preț de la furnizori,
  • estimări bazate pe proiecte similare anterioare,
  • prețuri practicate pe piață, dovedite prin capturi de ecran sau linkuri.

Depunerea ofertelor de preț nu este obligatorie în etapa de aplicare, dar este recomandată acolo unde este posibil, deoarece contribuie la credibilitatea și realismul bugetului propus.

Este utilă această pagină?