Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
26 iunie 2024

Repere în cultură: primul program local de finanțare multianuală lansat de o administrație publică din România

Primăria Municipiului Timișoara alocă, prin Centrul de Proiecte, în cadrul programului de finanțare Repere în cultură, 25 de milioane de lei pentru finanțarea multianuală, pe o perioadă de până la patru ani, a proiectelor de anvergură, care au dovedit impactul pe care îl au în scena culturală și în comunitate. Repere în cultură devine astfel, primul program de finanțare multianuală din România finanțat din fonduri de la bugetul local.
Adrian Anghel

Programul prioritar multianual a fost aprobat de către consilierii locali în ședința de plen din data de 26 iunie 2024. În perioada 2024-2027 cei 25 de milioane de lei vor sprijini proiectele culturale de anvergură, care își propun să atragă un public numeros și divers, să promoveze excelența artistică și să pună în valoare resursele locale.

E o promisiune îndeplinită și mă bucur că suntem primul oraș din România cu finanțări multianuale pentru cultură. Este unul din marile câștiguri ale Capitalei Culturale, când a fost clar că anul cultural nu se termină la 31 decembrie ca cel contabil. Printr-o finanțare predictibilă vrem ca publicul să aibă o ofertă culturală mai bună și mai variată. Iar operatorilor culturali le oferim posibilitatea să gândească îndrăzneț proiecte care nu se termină în decembrie, și să atragă nume mari la care nu se ajunge de pe o zi pe alta. Orașul câștigă și prin faptul că o mai bună promovare a evenimentelor, din timp, va atrage mai mulți turiști la Timișoara

a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara. 

Prin Repere în cultură, Timișoara susține proiectele culturale reprezentative pentru oraș, care au potențialul de a contribui la creșterea vizibilității și consolidarea imaginii Timișoarei pe harta culturală națională și internațională.

a completat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte

Prin aprobarea acestui program, Municipiul Timișoara consolidează moștenirea culturală a Capitalei Europene și asigură continuitatea dezvoltării orașului prin cultură. 

 


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?