Centrul de Proiecte
Timișoara
Dans contemporanInstalațiePerformance

Preocupat/Prea-ocupat

30 iunie – 15 iulie 2024

Preocupat/Prea-Ocupat este o instalație performativă cu elemente multimedia bazată pe cercetarea coregrafelor Maria-Luiza Dimulescu și Beatrice Tudor privind existența corpului uman (contemporan) concentrându-se asupra proceselor de degradare organică a corpului determinată de trecerea timpului. Procese mediate prin intermediul corpurilor performerilor vor fi redate cu ajutorul artei new media (Călin Man) și a cinematografiei (Corina Andrian-regizoare, Cătălin Rugină-director de imagine). Spectatorul va fi parte dintr-o experiență senzorială și performativă în cadrul căreia va fi încurajată reconectarea la propriul corp, acceptând astfel realitatea transformărilor prin care trece materia organică.

Proiectul presupune o etapă de cercetare și dezvoltare la Timișoara și București în lunile mai-iunie a cărei rezultat va fi prezentat în lunile iulie-august în Timișoara, București și Arad. Scopul proiectului este realizarea unei producții artistice interdisciplinare, în urma cercetării proceselor de transformare prin care trece corpul uman. Prin intermediul colaborării dintre artele performative, vizuale, cinematografice, noile medii și medicină, proiectul urmărește stimularea conștientizării și acceptării naturii corpului uman și a procesului de degradare a acestuia subacțiunea timpului.

Unfold Motion este primul reper local al dansului contemporan din Timișoara și zona de vest a țării și a luat naștere la inițiativa coregrafei Lavinia Urcan. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană contribuind la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului prin proiecte și experiențe culturale. Scopul asociației este promovarea de activități și proiecte cultural-artistice, în vederea îmbogățirii patrimoniului artistic național și internațional. Asociația a implementat proiecte de producția și difuzarea de spectacole de dans în spații convenționale și neconvenționale, turnee de promovare, intervenții culturale, rezidențe de creație, mentorat, educație prin dans (ateliere pentru diferite categorii de participanți, inclusiv din medii vulnerabile), realizarea de filme de dans, documentare, performing de costum și instalații audio-video.


Program

Arhivă program

Performance
15 iulie 2024
,
19:30

BORN(E) – instalație performativă

Bastion 2
#SpațiiPentruComunitate
Mai multe detalii
Este utilă această pagină?