Centrul de Proiecte
Timișoara
Festival

Simultan Festival 2024 | Ediția a XVIII-a

23 septembrie – 8 octombrie 2024

Simultan Festival este un eveniment anual dedicat artelor interdisciplinare care integrează proiecte de artă media și audio-vizuale, muzica experimentală, video și arta sonoră – generând fuziune între diferite medii noi de expresie artistică și culturală. Încă de la înființare, la fiecare ediție care a avut loc, festivalul a propus proiecții de artă video, live performance-uri, concerte de muzică electro-acustică, expoziții. De asemenea, ateliere și conferințe cu teme și metode precum eclectismul stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologiste, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice si electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, dar și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului. Fiecare ediție propusă de organizatori a avut o identitate bine definită. Publicul s-a format an de an, s-a fidelizat și, conform datelor, are o tendință constantă de creștere. Cu fiecare ediție, organizatorii sunt preocupați de dezvoltarea caracterului internațional.

Dintre acțiunile concepute pentru ediția din acest an, Asociația Simultan propune lansarea Open Call internațional pentru secțiunea Video a festivalului folosind rețele internaționale la care asociația este afiliată de mai mulți ani, un program curatorial dedicat tinerilor curatori folosind https://archive.simultan.org ca platforma de lucru pentru o serie de video-proiecții in diverse spatii din Timișoara, București, Cluj, Iași, dar și ca stand/instalație permanentă în Librăriile Cărturești din Timișoara. Realizarea de podcasturi/docu-film cu artiști internaționali, având ca temă arta media și noile tehnologii, co-productie împreună cu Asociația Marginal din Bucuresti. Realizarea unor advertoriale și interviuri în colaborare cu Revista Arta și TLTXT ca teasing și follow-up festival. Co-producția în parteneriat cu Bienala de Arhitectură BETA; live performance ca pre-eveniment Simultan Festival.

Asociația Simultan este o organizație care își desfășoară activitatea prin intermediul platformei transdisciplinare. De asemenea, organizează an de an un Festivalul Simultan pentru artă emergentă, cercetare și experimente artistice, manifestare care a depășit ca notorietate și relevanță spațiul local, devenind un eveniment național și internațional.


Program

Arhivă program

Este utilă această pagină?