Centrul de Proiecte
Timișoara
Târg

Harababura Fair

18–22 septembrie 2024

Harababura Fair este un catalizator al creativității și inovației în comunitatea locală din Timișoara. Misiunea organizaorilor este de a oferi designerilor locali o platformă unică, unde pot exprima și împărtăși idei inovatoare și inspirate. Dedicați să sprijine inițiativele sustenabile, cu accent pe filosofia zero-waste și ecologică. Reușind cu fiecare ediție să fie o rampă de lansare pentru talentele locale, oferindu-le șansa de a-și prezenta creațiile unice publicului larg. Proiectul promovează cultura designului și să încurajează colaborarea între artiști, artizani și publicul interesat.

Obiectivele Harababura sunt promovarea comunității locale, colaborarea cu întreprinderi mici și artiști locali pentru a oferi oportunități de expunere și vânzare a produselor și creațiilor lor. În cele din urmă este sprijinită economia locală, fiind consolidate legăturile în comunitate. Alte obiective sunt accesibilitatea, celebrarea tradițiilor locale, consolidarea comunității. De asemenea, Harababura Fair își propune să oprească migrația artiștilor locali, oferindu-le un mediu propice pentru a-și expune și vinde creațiile. Prin consolidarea comunității de artizani, târgul devine un catalizator pentru schimbări pozitive, contribuind la menținerea și promovarea bogăției
culturale și tradițiilor unice ale orașului.

Publicul principal al Harababura Fair este alcătuit dintr-o comunitate pasionată de design, artă și meșteșuguri, o comunitate formată în principal din designeri, artiști și artizani locali. Participanții aduc la târg creații unice și originale, reflectând diversitatea talentului din comunitatea locală. Publicul secundar este reprezentat de oamenii din comunitate și vizitatorii dornici să descopere artiștii și creațiile acestora.

Asociația La Figurat reprezintă o inițiativă locală care susține muzica electronică și arta contemporană în Timișoara. Asociația beneficiază de o echipă dinamică, dedicată, cu aproximativ 10 ani de experiență profesională în organizarea și planificarea evenimentelor în Timișoara. Asociația are drept scop crearea cadrului organizatoric și legal de desfășurare a unor evenimente culturale și a unor activități artistice. Unul din cele mai importante obiective ale organizației este dezvoltarea unor noi categorii de public pentru muzica electronică și arta contemporană, creșterea consumului de cultură în rândul tinerilor.

La finalul anului 2019, a avut loc prima ediție de Harababura Fair, un târg de design contemporan și cultură vintage, desfășurat la Corner Space de la Bastionul Maria Theresia. Harababura Fair a organizat până în prezent șase ediții de târg, în diferite locații - Bastion, Casa cu iederă, Faber, Centrul de Proiecte, Palatul Ștefania, Institutul Francez. Misiunea Harababura Fair este una dedicată păstrării vieții artei meșteșugului și încurajării artizanilor să își continue participarea la târguri în orașul natal. Într-o lume în continuă schimbare, în care hiper-tehnologizarea/industrializarea par să înlocuiască abilitățile tradiționale, Harababura Fair rămâne un bastion al meșteșugurilor autentice și al creației manuale.


Program

Arhivă program

Este utilă această pagină?