Proiectul reprezintă o inițiativă inovatoare care combină arta și tehnologia, oferind o abordare educațională unică și de impact. Accentul este pus pe dezvoltarea durabilă a competențelor creative ale elevilor și profesorilor cu scopul de a contribui construirea unei comunități mai reziliente și expresive. Scopul proiectului este de a stimula creativitatea elevilor printr-o abordare empatică și prin explorare senzorială. Acesta se distinge prin inclusivitate și accesibilitate, adresându-se unei game largi de participanți. Colaborările Entuziart cu experți din diverse domenii artistice și terapeutice garantează o experiență educațională de calitate și cu rezultate măsurabile. Entuziart își propune ca prin acest proiect să îmbunătățească accesul la cultură și mediul artistic pentru elevi și profesori.
Printre obiective sunt dezvoltarea creativă a elevilor prin dans, muzică, pictură, teatru și realitate virtuală, profesorii participanți vor învăța tehnici de stimulare a creativității, iar elevii vor avea acces la artă și vor participa la expoziții. Mai precis, 16 elevi și 20 de profesori vor participa la minim 10 activități de grup ce vor cuprinde domenii precum dezvoltare prin artă, dans creativ, pictură intuitivă, teatru, muzică (voce & instrumente muzicale), video art - realitate virtuală.
Asociația Entuziart este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este sprijinirea persoanelor de orice vârstă prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități creative și artistice, cu scopuri terapeutice. Asociația colaborează cu școli oferindu-le activități artistice și terapii expresiv creative, dar și cu Universitatea București pentru oferirea contextelor de practica studenților din Facultatea de Psihologie. În anul 2021, Asociația a participat ca partener în proiectele Ship of Fools și proiectul Movemental, ambele co-finanțate de AFCN, ce au inclus o serie de concerte şi ateliere de dans-terapie cu muzică live, în Spitalul de Psihiatrie Voila, Câmpina. În același an, Asociația a pus bazele parteneriatului cu Școala Specială Sf. Nicolae și cu Universitatea București și a derulat proiectul Emoții prin Culoare (2022) urmat anul următor de Emoții prin Culoare și Muzică ambele finanțate prin Programul Mol pentru sănătatea copiilor, depuse la apelul Fundației pentru Comunitate. În parteneriat cu aceeași școală și cu Universitatea București, asociația a implementat proiectul Inimi Deschise, finanțat de Kaufland prin programul În Stare de Bine și proiectul Outsider Amnio Art, finanțat de AFCN.
De asemenea, Asociația este partener în proiectul MindMoving, alături de Indie Box SRL, Profeti Art SRL și NOPA, proiect finanțat prin programul ROCultura, în cadrul căruia Asociația Entuziart a oferit ateliere de art terapie prin pictură, dans și fotografie pacienților din spitalele de psihiatrie beneficiare. Anul 2022 a fost marcat și de derularea, cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, a proiectului Intervenții Multimodale pentru Stimularea Conștiinței Corporale, în iulie 2023 a proiectului Speechless - Intervenții artistice nonverbale în Timișoara și Lugoj, iar în luna noiembrie a anului 2023, proiectul MindMoving-TM, adresat spitalelor de psihiatrie. În luna august a anului 2023, Asociația a colaborat la organizarea expoziției Art In/Sane găzduită de ARCUB, promovând astfel art terapia și arta psihopatologică și a derulat în perioada august-noiembrie 2023 proiectul Practici creativ-expresive pentru neuro-diversitate, co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB.