Centrul de Proiecte
Timișoara
Expoziție

Acvariu urban | Instalații de lumină, tehnici tradiționale și hibride

10–24 noiembrie 2024

Expoziţia propusă va cuprinde lucrări de pictură de dimensiuni mari şi medii realizate atât într-o tehnică tradiţională ( acrilic si ulei pe pânză), precum şi prin tehnici aflate la graniţă combinând metode pictură şi sculptură, ceramică, proiecţii video, fotografie, lumină. Expoziţia va cuprinde lucrări de pictură şi instalaţii de lumină cu tematica subacvatică. Modul de expunere va fi prin atârnare pe pereţi, dar şi pe/din tavan şi instalaţii pe pardoseală. Lucrările de pictură vor fi juxtapuse cu instalaţii de lumină pentru a genera un efect total şi senzaţia pătrunderii într-un acvariu.

Tematica expoziţiei este viața marină, apa, efectele schimbărilor climatice asupra echilibrului ecosistemului marin, dar şi asupra oamenilor. Silvia Tripșa își propune ca, prin intermediul expoziției, să creeze emoţii, stări de uimire, perplexitate, dar şi de a trage un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice. Artista va fi prezentă în spațiu în intervalul stabili pentru a prezenta publicului vizitator exponatele. Pe lângă perioada în care se va putea vizita expoziția, vor exista și o serie de evenimente care să atragă cât mai mulți vizitatorii. Vernisaj, un tur ghidat pentru elevi și studenți în timpul săptămânii, tur ghidat pentru publicul larg sâmbăta și duminica. Publicul țintă îl reprezintă în primul rând publicul larg, dar și artiștii, studenții la Arte, elevii.

Silvia Tripșa a absolvit studii de licență la Facultatea de Arhitectură din Timișoara. După studii, a făcut un master în Architectural Lighting Design - The Lighting Laboratory, KTH, la The Royal Institute of Technology din Stockholm. A avut o serie de expoziții de pictură și instalații de lumină în cadrul unor proiecte personale sau de grup: Expoziție de pictură și instalații de lumină Something’s Fishy la Palatul Ștefania din Timișoara; Expoziție de pictură la Teatrul din Târgul Secuiesc Vigadó Művelődési Központ, februarie 2022; organizarea expoziției și instalații de lumină la Memorialul Revoluției din Timișoara , expoziția permanentă Revoluția din Timișoara, 2021. A făcut parte din echipa care a realizat expoziția permanentă de la parterul Memorialului Revoluției din Timișoara (sălile care nu au fost realizate în etapa 2021) 2022. A organizat evenimentul PUNCT TERMIC și a realizat lucrări de pictură și instalații de lumină împreună cu sculptori și dansatori din străinătate- Timisoara (RO), 2019. A realizat Memoriile Cetatii - instalație de lumină- Timisoara (RO) , 2018; Organizare a simpozionului și workshop-ului LIGHT EDU - Timisoara (RO), 2018, Instalație de lumină în cadrul festivalului Kronach Leuchtet, Germany, 2018; Instalație de lumină în cadrul festivalului Alingsas, Sweden, 2017; Curs și instalații de lumină la Erco Lighting, Lüdenscheid, Germania, 2017; Instalație de lumină în Eskilstuna Nattljus Light Festival Workshop, Sweden, 2016.


Program

Arhivă program

Este utilă această pagină?