Asociația Lindenfeld, prin programul educațional Ajungem MARI, a organizat un atelier adresat adolescenților din sistemul de protecția al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Atelierul s-a adresat adolescenților din sistem care se apropie de vârsta majoratului și care vor ieși din sistemul social, din cadrul social al căsuțelor de tip familial. Odată ce devin majori, se vor integra în societate, iar această integrare vine cu o serie de probleme sociale. Activitățile din cadrul atelierului îi vor ajuta pentru a înțelege cum pot gestiona problemele care pot apărea în procesul de integrare. Prima chirie, cum se întocmește un CV, cum se poate aplica pentru un job, unde se pot găsi locuri de muncă, ce presupune a fi pe picioarele tale, cum se organizează un buget în funcție de venituri și cheltuieli, care sunt cheltuielile esențiale și care sunt domeniile în care putem reduce din buget atunci când e necesar. Activitățile au fost concepute pentru lucrul în echipă și pentru înțelegerea unor situații date.
Ajungem MARI este programul Asociaţiei Lindenfeld care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Asociația dezvoltă proiecte permanente pentru a răspunde nevoilor reale ale copiilor din sistemul de protecţie socială. Asociația pune accent pe creşterea încrederii copiilor din sistem în propriile forţe, pe formarea de abilităţi şi transmiterea unor valori care să-i ajute să își construiască o viaţă independentă, demnă şi sănătoasă.
Asociația Lindenfeld lucrează cu copiii din centrele de plasament şi apartamente de tip familial, susţinându-i până când ies din sistemul de protecție socială. În cadrul asociației funcționează și un sistem de voluntariat în care sunt înscrie 1600 de persoane care țin legătură săptămânal cu cei peste 3000 de copii şi tineri incluşi în program. Timp de cel puţin 8 luni, voluntarii îi ajută pe copiii instituționalizați pentru pregătirea sau recuperarea şcolară. În cadrul unor ateliere creative de dezvoltare personală sau cultură generală, voluntarii îi sprijină educaţional, moral şi emoţional pentru a deveni adulţi responsabili, independenţi.