Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

Creat de Timișoara

Organizator
Mihaela Ion
Perioada
august 2023-decembrie 2023
Valoarea bursei
12.000 lei

Sunt interesată de peste 17 ani de prezentarea industriilor creative şi culturale, de aceea această bursă va fi o continuare firească a activităţii mele de jurnalistă culturală. Planul de creaţie va cuprinde minim 7 articole per publicaţie, aceste articole fiind interviuri, recenzii, colaje cu produse de autor, colaje cu recomandări, critică de evenimente (evenimente realizate de Art Encounters, FABER, Simultan, Casa Artelor, Fundaţia Triade, Monoton, EPretext, Asociaţia prin Banat, Fundaţia Animest, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, Fundaţia Calina, Asociaţia Centrul Cultural PLAI, Asociaţia Culturală Contrasens şi alţii).

Subiectele atinse vor fi cele din domeniile industriilor creative şi culturale cu accent pe proiectele care sunt iniţiate în Timişoara.  Stilul pentru articolele publicate pe cele 2 site-uri va fi unul informal avizat, adaptat pentru publicul fiecărui site în parte, iar articolele în engleză sunt pentru publicul amplu internaţional al Revistei Atelierul, iar posibilele articole academice vor respecta normele de publicare ale conferinţelor naţionale şi internaţionale la care voi aplica. 

Articolele redactate vor pune accentul pe colaborare şi co-producţie în industriile creative şi culturale, iar în cadrul interviurilor voi pune accentul şi pe partea de business, astfel încât să prezint şi vandabilitatea brandurilor creative. Stilul non-formal educativ şi interdisciplinar va fi păstrat şi pentru evenimentul de networking care va avea loc la Casa Artelor.  Sunt adepta evenimentelor de networking, de dezvoltare nonformală şi schimb de idei într-un spaţiu de consum de cultură, constant realizez evenimente online şi offline cu desfăşuare diurnă după ora 18.00. 

Valoare adăugata a bursei. Produsele bursei (articolele şi evenimentul de networking) pun accentul pe o comunicare inter-generaţională, trans/multidisciplinară, aducând în faţă categoriilor de public pentru fiecare site în parte, profesionişti, experţi, creatori de evenimente şi evenimente din domeniul industriilor creative şi  culturale timişorene.  Având experienţă în management cultural, graficul de realizare al acestei burse va fi realizat conform unuia de proiecte culturale și va presupune o etapă pregătitoare care va consta într-o strategie de comunicare, o realizare a structurii grafice pentru materialele de promovare (bannere online, buletine informative, comunicate de presa, post-comunicate de presa) pentru evenimentul de la Casa Artelor, publicarea articolelor pe cele 2 platforme online PRwave şi Revista Atelierul și realizarea de parteneriate cu distribuitorii de media, online si offline pentru evenimentul de la Casa Artelor. O etapă a activității de cercetare si contact care va presupune intrarea în contact cu stakeholderii culturali din Timişoara, cu posibilii invitaţi speakeri pentru evenimentul de la Casa Artelor, cu cei cărora le voi lua interviuri.

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela Ion s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris, stagii pentru care a beneficiat de bursele acordate de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa.

Mihaela Ion a co-fondat proiectele Revista Atelierul, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, Creative Night Talks şi #StayHomeCreativ. Activează în diferite galerii de artă din ţară şi străinătate, iar din anul 2016 şi-a început activitatea curatorială. Este International Board Member AICA - Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă (https://aicainternational.news/whos-who) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleaşi asociaţii. Are o activitate constantă în redactarea de articole ştiinţifice multidisciplinare şi interdisciplinare catalogate ISI, BDI şi în domeniul artei contemporane. În timpul liber este tobaşar.


Distribuie
Este utilă această pagină?