Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

Descoperă cultura | Timișoara 2023

Organizator
Andreea Țega
Perioada
august 2023-decembrie 2023
Valoarea bursei
12.000 lei

Descoperă cultura | Timișoara 2023 reprezintă o invitație adresată publicului național și local, creată și livrată sub forma unei emisiuni televizate, în scopul de a promova orașul Timișoara, în contextul derulării Programului cultural național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023Emisiunea culturală va cuprinde o serie de interviuri de documentare a anului 2023, un an al celebrării și punerii în scenă a titlului de capitală culturală europeană câștigat de Timișoara, mărturii cu privire la schimbările aduse pe plan cultural, dar și social, vizând tematici diverse, câte un material video pentru fiecare dintre aceste teme. Vor fi abordate subiecte precum arhitectura, natura - orașul la prima vedere,arta, muzica, operă și teatru, personalități și oameni ai locului, perspective culturale și sociale.                                

Interviurile TV realizate pentru a fi ulterior integrate în emisiunile TV, fiecare în funcție de propria temă abordată, vor fi elementele centrale ale discursului prezentat cu ajutorul conținutului audio-video. Specialiști în domeniile vizate (arhitectură, artă etc), reprezentanți de seamă ai instituțiilor publice, implicați activ pe scena culturală locală, reprezentanți ai diverselor etnii ce trăiesc în Timișoara, acei reprezentanți ai mediului privat care au contribuit la viața culturală a orașului, prin derularea unor evenimente, expoziții, vernisaje, spectacole de teatru sau artă, toate acestea fiind parte a Programului cultural național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Vom aduce în prim plan și o serie  personalități culturale autohtone sau oameni ai locului care și-au adus aportul prin diversificarea ofertei culturale.  

În crearea conținutului audio-video integrat în cadrul emisiunilor TV, pe lângă interviurile menționate mai sus, vom include și o serie de imagini sau filmări care să vizeze subiectele discutate, evenimentele culturale ce au avut sau vor avea loc și schimbările aduse pe plan cultural și social (elemente care vor fi preluate de la cei care dețin drepturi de autor, cu acordul acestora, cu specificarea sursei). Toate aceste elemente vor veni în completarea interviurilor TV, având rolul de a asigura o dinamică a imaginilor livrate, în scopul atragerii atenției publicului și menținerii acesteia. 

Andreea Țega s-a născut la Timișoara. A absolvit ciclul licență, specializarea Comunicare și Relații Publice la Universitatea de Vest din Timișoara. În anul 2011, descoperindu-și pasiunea pentru mass-media, a ales să continue studiile la București, urmând programul de masterat intitulat Jurnalism și Comunicare Politică din cadrul Universității din București. Imediat după finalizarea acestor studii, a ales să revin în Timișoara. În anul 2015, atunci când Timișoara era doar oraș-candidat la statutul de Capitală Culturală Europeană, Andreea Țega a decis să se implice, dar și să specializeze în jurnalism cultural. Așa a luat naștere proiectul intitulat Timișoara Altfel, o emisiune TV realizată și moderată de Andreea Țega, difuzată săptămânal, din anul 2015 până în anul 2019, la postul Tele Europa Nova, fiind un proiect conceput și propus de mine. În cadrul emisiunilor, a realizat o serie de interviuri cu personalități locale și naționale, reprezentanți ai diverselor instituții/asociații culturale, oameni ai locului, dar și reportaje care să ilustreze și să promoveze atât viața culturală actuală a orașului, cât și diversitatea etnică, latura sa multiculturală și istoria locului.

 

 


Distribuie
Este utilă această pagină?