Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
1 august 2023

Centrul de Proiecte la Veneția

Centrul de Proiecte a fost invitat la Bienala din Veneția, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Expoziției Internaționale de Arhitectură.
Pavilionul României, Giardini della Bienalle Veneția

Colegele noastre, Cosmina Goagea – curatoare Locuri și Corina Oprea – curatoare Oameni,  au vorbit despre relevanța Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, despre modele de colaborare pentru regenerare urbană și despre educație culturală și artistică. Evenimentul a deschis seria de activări din cadrul expoziției Now, Here, There / Aici, Acum, Acolo la Pavilionul României din Giardini della Biennale și la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția.

Tot în acest sfârșit de săptămână expoziția ” UPT Campus Creativ - 100 years of sharing knowledge” dezvoltată de Universitatea Politehnica Timisoara a fost deschisă publicului la Piccola Galleria a Institutului Român de Cercetare Umanistică din Veneția. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii. 

Bienala de Arhitectură de la Veneția este una din cele mai prestigioase evenimente dedicate arhitecturii din lume, fiind inaugurată, oficial, în anul 1980.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?